Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Talvi1

Valokuvanäyttely: "Talviyön tunnelmia"

Talviyön tunnelmia - Yökuvia talvisesta Helsingistä (Tapio Kesti) ja Lapista (Erkko Ylösmäki)

Olemme kaksi valokuvausta harrastavaa tutkijaa Haartman-instituutin virologian osastolta. Kyseessä on kummallekin ensimmäinen julkinen valokuvanäyttely. Pitkän talven jälkeen molemmilla oli sen verran talviaiheisia kuvia, että teema löytyi nopeasti. Nopeasti kehittyvä kuvausteknologia mahdollistaa yhä hämärämpien ja himmeämpien kohteiden kuvaamisen, tämä näkyy myös näyttelyssämme.


Tapio: Näyttelyn kuvat ovat tallentuneet kävelyretkillä Helsingin yössä. Hieman latteatkin kaupunkinäkymät saavat yövalaistuksessa syvyyttä ja hehkua. Suosikkikohteitani ovat - valitettavan harvinaiset - lumiset kuuramaisemat; niissä värit ovat turhia.

Erkko: Kaikki minun kuvaamani yömaisemat ovat Sallan seudulta lapista. Kuvat ovat otettu laajakulmaobjektiivilla täydellä aukolla jotta saadaan mahdollisimman paljon valoa tallennettua kennolle, valotusajan pitää myös olla riittävän pitkä (yleensä 30 sekunnin luokkaa) jotta linnunrata tallentuu kennolle riittävän selväpiirteisenä. Valitsemillani kuvilla olen halunnut tuoda esille lapin talven pitkien öiden kauneutta, ilman valosaastetta pimeydessä näkyy valtaisa määrä tähtiä ja usein myös revontulet värittävät tähtitaivasta. Yökuvaajalle kaamos on kiireistä aikaa!

Valokuvanäyttely kirjaston Kupolisalissa 17.6. - 3.7.2013
Tervetuloa!

***

Kallion kirjasto
Viides linja 11
09 310 850 53

https://www.facebook.com/kirjastokallio

KallionKirjasto - seuraa meitä

Kallion kirjasto

17.6.2013 klo 9:00 - 3.7.2013 klo 19:00

Viimeksi päivitetty 13.6.2013