suurilukuseikkailu_vantaa2

100 suomalaista lastenkirjaa

100 suomalaista lastenkirjaa on Vantaan varhaiskasvatuksen ja kirjaston yhteinen Suomi 100 -juhlavuoden tempaus. Se on osa Suurta lukuseikkailua. Tempaukseen liittyvä blogi on avattu: http://100suomalaistalastenkirjaa.blogspot.fi

Tempauksen ideana on innostaa lapsia, perheitä, vanhempia, isovanhempia ja kasvattajia lukemaan. Vantaan kaupunginkirjasto on koonnut sadan suomalaisen kirjan listan, josta voi valita kirjoja luettavaksi ja arvioitavaksi. Arvioinnin voi tehdä joko verkossa tai tulostettavalle paperilomakkeelle, joka palautetaan kirjastoon. 

Tempaus päättyy 10.12.2017, johon mennessä tulleet arvioinnit huomioidaan, kun laadimme listan Vantaalla suosituimmista lastenkirjoista. 

Lisäksi tempaukseen liittyy valokuvanäyttely, johon lukijat voivat lähettää kuvan teemalla ”Yhteinen satu”. Satumaisimmat kuvat palkitaan. Valokuvat lähetetään sähköisesti. 

Helmet-Satudiplomit on juuri päivitetty. Suomen- ja ruotsinkielisten Satudiplomien lisäksi tämän syksyn uutuuksia ovat venäjän- ja englanninkielinen Satudiplomi. Satudiplomin saa kun lukee tai kuuntelee kymmenen kirjaa ja palauttaa vapaamuotoisen koontilistan kirjastoon. Tänä syksynä Satudiplomin voi suorittaa myös lukemalla kymmenen kirjaa tältä sadan kirjan listalta. 

Tule mukaan satujen ja tarinoiden maailmaan!

Sata suomalaista lastenkirjaa –blogi 
Suuri lukuseikkailu
Satudiplomi
Sagodiplom
Story Diploma
Venäjänkielinen satudiplomi

#100suomalaistalastenkirjaa
#suurilukuseikkailu

Heli Eboru, pedagoginen yksikkö