kirjakärry

Kirjavinkkilinkkejä

Kirjareppu

Helmet-kaupunkien lasten- ja nuortenkirjastoammattilaiset esittelevät yleensä loppuvuodesta kuluneen vuoden lasten- ja nuortenkirjauutuuksia kollegoilleen. Koulutustilaisuuksien kirjalistat julkaistaan myös netissä, ja ne ovat hyviä vinkkilistoja ihan kaikille.

Listat on jaettu ikäryhmän mukaan, mutta myös esimerkiksi tietokirjat ja ruotsinkieliset kirjat ovat saaneet omat esittelynsä kirjarepuissa. Vuoden 2017 nuorten kirjareppu löytyy myös kokonaisuudessaan Kirjastokaistan videoimana.

Lasten kirjareppu 2016
Nuorten kirjareppu 2016

Lasten kirjareppu 2017
Nuorten kirjareppu 2017

Lukudiplomi

Vantaan kaupunginkirjaston kehittämä Helmet-lukudiplomi paitsi kannustaa lukemaan, tarjoaa myös mainoita kirjavinkkejä, vaikka diplomia ei suorittaisikaan. Lukudiplomeihin on koottu mielenkiintoisia ja hyviä kirjoja sekä lapsille että nuorille. Listoja löytyy myös ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi sekä S2-lukijoille. Espoossa opettajat ja kirjasto ylläpitävät yhdessä Kunnari-lukudiplomia. Lisää tietoa pääkaupunkiseudun lukudiplomeista löytyy täältä.

Helmet-lukudiplomi
Kunnari-lukudiplomi

Kirjasammon kirjahyllyt

Kirjasammossa voi jokainen käyttäjä koota erilaisia kirjahyllyjä. Lasten- ja nuortenkirjoista on koottu monia kirjahyllyjä eri-ikäisille lukijoille eri aiheisiin liittyen.

Kirjasammon koontisivu lasten- ja nuortenkirjallisuuden kirjahyllyille

Kirjavinkkariyhdistyksen blogi

Kirjavinkkariyhdistys pitää yllä mielenkiintoista blogia, jossa jaetaan usein myös kirjavinkkejä. Vinkkilistoihin pääsee helpoiten käsiksi sivun oikealta puolelta (sivua alaspäin rullatessa) löytyvistä Tunnisteista. Erityisesti kannattaa tutustua vinkkauslistoihin eri ikäisille sekä #pojatkinlukee-tunnisteen takaa löytyviin listoihin.

Kirjavinkkariblogi

Teksti&kuva: Annu Peltoniemi, Myyrmäen kirjasto