kirjakärry

Kirjavinkkilinkkejä

Kirjareppu

Helmet-kaupunkien lasten- ja nuortenkirjastoammattilaiset esittelevät yleensä loppuvuodesta kuluneen vuoden lasten- ja nuortenkirjauutuuksia kollegoilleen. Koulutustilaisuuksien kirjalistat julkaistaan netissä, ja ne ovat hyviä vinkkilistoja ihan kaikille. Vuoden 2017 nuorten kirjareppu löytyy myös kokonaisuudessaan Kirjastokaistan videoimana.

Lasten kirjareppu 2016
Nuorten kirjareppu 2016

Lasten kirjareppu 2017
Nuorten kirjareppu 2017

Lukudiplomit

Vantaan kaupunginkirjaston kehittämä Helmet-lukudiplomi paitsi kannustaa lukemaan, tarjoaa myös mainoita kirjavinkkejä, vaikka diplomia ei suorittaisikaan. Lukudiplomeihin on koottu mielenkiintoisia ja hyviä kirjoja sekä lapsille että nuorille. Espoossa opettajat ja kirjasto ylläpitävät yhdessä Kunnari-lukudiplomia.

Helmet-lukudiplomi
Kunnari-lukudiplomi

Kirjasammon kirjahyllyt

Kirjavinkkejä ja myös muuta lastenkirjallisuusaisaa etsivän kannattaa tutustua Kirjasammon lasten- ja nuortenkirjallisuuden sivuun Sivupiiriin.

Kirjavinkkariyhdistyksen blogi

Kirjavinkkariyhdistyksen blogissa jaetaan paljon kirjavinkkejä. Tietyistä teemoista voi etsiä vinkkejä sivun oikean reunan kategorioista, esim. #pojatkinlukee.

Kirjavinkkariblogi

Kirjastolaisten vinkit

Myös kirjastoissa koostetaan vinkkilistoja ja henkilökohtaiset vinkit saa tietenkin käymällä lähikirjastossa. Sellon kirjaston Petri Saarela on koostanut vinkkilistoja kesälukemiseksi eri luokka-asteille.

Kesän vinkit 1-2lk.
Kesän vinkit 3-4lk.
Kesän vinkit 5-6lk.

Teksti&kuva: Annu Peltoniemi, Myyrmäen kirjasto