Kirjoittavat lapset juttukuva

Palvelut kouluille

Kirjastokäyntien avulla oppilaita innostetaan tarinoiden, tiedon ja oppimisen pariin. Ryhmille on tarjolla mm. tiedonhaun opastusta, kirjastonkäytön opetusta sekä kirjavinkkausta. Käyntien teema voidaan tarvittaessa räätälöidä luokan tarpeiden mukaan: oppilaat voivat esimerkiksi hakea tietoa äidinkielen tai historian esitelmäänsä varten. Voit myös hankkia luokallesi oman kirjastokortin. 

Miten kirjastovierailu sovitaan?

Lukudiplomin suorittaminen lisää lukuintoa ja tutustuttaa koululaiset mahdollisimman erilaisiin hyviin kirjoihin. Kirjastojen lukudiplomilistoissa on valittavina toisaalta paljon mukavaa uutta luettavaa, toisaalta lasten- ja nuortenkirjallisuuden nykyklassikoita. Eri ikäisille lukijoille on olemassa omat diplomilistat, joista löytyy juuri itselle sopivaa luettavaa. Kaikki diplomin suorittaneet saavat suorituksestaan kunniakirjat.

Kirjastot osallistuvat myös mielellään koulun organisoimiin tempauksiin ja auttavat opettajia mm. sopivan kauno- ja tietokirjallisuuden valinnassa. Kannattaa siis ottaa rohkeasti yhteyttä ja ehdottaa yhteistyötä!