Musiikkivalmentaja ja asiakas

Musiikkivalmennusta Espoossa ja Helsingissä

Helsingissä Kirjasto 10:ssä ja Pasilassa sekä Espoossa Sellon kirjastossa voit syventää musiikkitietämystäsi tietystä lajityypistä tai tutustua itsellesi kokonaan uuteen musiikkiin. Kun varaat musiikkivalmentajan, hän on pelkästään sinun käytössäsi. Joko olet kokeillut?

Kuulitko hyvän kappaleen ja haluaisit kuunnella lisää samankaltaista musiikkia? Haluatko, että sinulle suositellaan ihan uutta musiikkia? Tarvitsetko opiskelujasi varten tietoa tietystä säveltäjästä? Vai haluaisitko, että sinulle etsitään suosikkisäveltäjäsi tuntemattomampien teosten nuotteja?

Kaikkia näitä ja mitä tahansa muitakin musiikkiin liittyviä tilanteita varten käytössäsi on henkilökohtainen musiikkivalmentaja. Musavalmentajan palveluja saa tällä hetkellä kolmesta kirjastosta: Kirjasto 10:stä ja Pasilasta Helsingissä ja Sellon kirjastosta Espoossa. Musiikkivalmennusta antavat musiikkikirjastolaiset, joilla on laaja näkemys ja tietämys erilaisista musiikin lajeista.

Trancesta tenoreihin

Tiedonjanon kohteella tai musiikin tyylillä ei ole väliä: musiikkivalmentajille on esitetty kysymyksiä kaikenlaisista musiikin lajeista klassisesta uusimpiin ilmiöihin. Kympissä on kyselty ainakin renessanssiajan musiikista ja psykedeelisestä trancesta, Sellossa neuvoa on pyydetty tenorin äänialalle sopivista kevyemmän musiikin kappaleista.

Musavalmennus-palvelu aloitettiin Helsingin Kirjasto 10:ssä vuonna 2012, Pasilassa vuoden 2016 alusta. Myös Espoossa Leppävaaran Sellon kirjastossa musavalmennusta on annettu jo muutaman vuoden ajan. Musiikkikysymyksiin vastaaminen ja aineiston etsiminen on musiikkikirjastolaisten työtä kaikissa kirjastoissa, mutta musiikkivalmennuksessa saat kirjaston asiantuntijan kokonaan itsesi käyttöön sovituksi ajaksi, ja hän myös poimii tapaamista varten runsaasti materiaalia kuunneltavaksi.

Kuuntelemista myös kotiin

Valmennuksen pituus riippuu aiheesta ja asiakkaan toiveista. Keskimäärin valmennus kestää noin tunnin. Sen aikana kuunnellaan näytteitä valmentajan valikoimista levyistä ja keskustellaan musiikista. Kuunneltavan musiikin voit myös lainata halutessasi itsellesi kotiin kuunneltavaksi.

Kun haluat musiikkivalmennukseen, ota yhteys Kirjaston 10:een, Pasilan kirjastoon tai Sellon kirjastoon. Kerro yhteydenotossasi mahdollisimman tarkasti, mistä aiheesta haluat valmennusta, jotta musiikkityylin parhaiten tunteva valmentaja voi valmistautua ja myös kerätä eri Helmet-kirjastoista tarvittavaa aineistoa tapaamiseen ja mahdollisesti kotiin lainattavaksi.

Varaa aika musiikkivalmennukseen:

Helsinki, Kirjasto 10: sähköposti: tietopalvelu.kirjasto10@hel.fi

Helsinki, Pasilan kirjasto: sähköposti: tietopalvelu.pasila@hel.fi, puh. (09) 3108 5001

Espoo, Sellon kirjasto: sähköposti: sellonkirjasto@espoo.fi, puh. (09) 8165 7615

Lue lisää:

Varaa henkilökohtainen musiikkivalmentaja Kirjasto 10:stä 

Onko musatiedoissasi aukkoja? Varaa musavalmentaja Sellon kirjastosta

Musiikkivalmennusta Pasilan kirjastossa

Teksti: Iina Soininen
Kuva: Helsingin kaupunginkirjasto