HUSLAB-Tullinpuomista löytyy paljon luettavaa

HUSLAB-Tullinpuomiin pop up -kirjasto

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Tullinpuomin laboratorio ja Helsingin kaupunginkirjasto testaavat kahden kuukauden ajan pop up -kirjastoa HUSLABin tiloissa.

Tullinpuomin palvelupisteen aulassa käynnistyi keskiviikkona 1.3.2017 kokeilu, jonka tarkoituksena on lisätä asiakasviihtyvyyttä ja tuoda kirjaston palvelut sekä aineisto lähelle kaupunkilaisten arkea.

Idea kokeiluun syntyi HUSLAB-Tullinpuomin henkilökunnalta, joka oli vieraillut Korjaamon minikirjastossa. Minikirjasto palveli töölöläisiä Töölön kirjaston remontin ajan.

HUSLAB-Tullinpuomissa vierailee päivittäin satoja asiakkaita kaikista ikäryhmistä. Osalla asiakkaista ei ole varattua aikaa, jolloin jonotusajan pituus on epävarma. Asiakaskunnan laajuuden ja jonotusajan vuoksi Tullinpuomi on oiva paikka kokeilulle.

Pop up -kirjasto sisältää kolme pistettä. Pääaulassa on pokkaritorni sekä lehtiä, joita asiakkaat voivat halutessaan ottaa kotiin mukaan. Kirjojen ja lehtien kansiin on liimattu tarroja, joista poistolehdet ja -pokkarit tunnistaa.

Lastenosastolle on sijoitettu kirjakärryllinen lastenkirjoja, ja B-puolen odotusaulassa on aikuisille tietokirjoja sekä kaunokirjallisuutta. Aineistot ovat käsikirjastomateriaaleja. Ne ovat vapaasti luettavissa odotustiloissa, mutta niitä ei voi lainata tai ottaa mukaan.

Kokeilu kestää huhtikuun loppuun asti. Jos se todetaan toimivaksi, vastaavia pisteitä voidaan toteuttaa resurssien mukaan muissa yllättävissä paikoissa, joissa kirjasto pääsee lähelle kaupunkilaista.

HUSLAB-Tullinpuomi palvelee laboratorion aukioloaikoina osoitteessa Topeliuksenkatu 32, 00290 Helsinki.

Teksti ja kuvat: Riikka Hänninen