Kokoelma vanhoja lastenkirjoja

Rakastettuja lastenkirjoja pian saatavilla Suomen kirjastoissa

Äänestä vanhoja lastenkirjasuosikkejasi kirjastoon lainattavaksi! Kymmenestä suosituimmasta kirjasta otetaan uusintapainos, joita kirjastot voivat tilata. 

Helsingin kaupunginkirjasto ja Kustannusosakeyhtiö Tammi aloittavat ainutlaatuisen yhteistyöhankkeen, jonka myötä loppuunmyytyjä klassikkoteoksia tuodaan kirjastoihin lainattavaksi. Kaikkien kirjastojen asiakkaat voivat osallistua äänestykseen, jonka kymmenestä suosituimmasta teoksesta Tammi ottaa uusintapainokset.

Kirjastoista kysytään säännöllisesti vanhempaa kirjallisuutta ja etenkin lastenkirjoja. Vanhemmat haluavat usein lukea lastensa kanssa samoja kirjoja, joita he ovat lukeneet itse lapsina. Kirjastoissa nämä vanhemmat kirjat alkavat olla nykyään loppuun luettuja, eikä korvaavia kappaleita aina saada. Tammen ja kirjastojen yhteistyöhankkeessa luodaan malli, jonka avulla klassikoista saadaan joustavasti uusintapainoksia kirjastoihin kaikkien ulottuville ja lainattaviksi. Samalla kampanja kannustaa perheitä lukemaan yhdessä ja jakamaan lukemisen ilon yli sukupolvien.

– Kirjakauppojen tarjonta painottuu luonnollisesti uutuuksiin, mutta kirjastoissa voidaan tarjota asiakkaille myös vanhempia, lukijoiden toivomia kirjoja. Tämä on mahtava mahdollisuus kirjastoille saada kokoelmiinsa niiltä osin täydennystä, toteaa Helsingin kaupunginkirjaston Aineisto- ja metatietoyksikön päällikkö Virva Nousiainen-Hiiri.

Osallistu syyskuussa nettiäänestykseen 

– Yhteistyö kirjastojen kanssa on tärkeä, uusi avaus, jonka avulla Tammen lastenkirjallisuuden aarteet löytävät uusia lukijasukupolvia eri puolilta Suomea. Haluamme kannustaa vanhempia, isovanhempia ja kaikkia aikuisia löytämään lapsuuden suosikkikirjansa ja lukemaan ja kokemaan niitä yhdessä lasten kanssa. On erityisen hienoa, että tänä vuonna 75-vuotisjuhlaansa viettävä Tammi voi olla aloitteen tekijänä yhdessä Helsingin kaupunginkirjaston kanssa näin tärkeässä asiassa, iloitsee Tammen lasten- ja nuortenkirjojen kustantaja Saara Tiuraniemi.

Jokainen voi vaikuttaa osallistumalla nettiäänestykseen, joka on avoinna 3.–30.9.2018. Mukana äänestyksessä on suomenkielistä vanhempaa kirjallisuutta, muun muassa Mikko Mallikkaita, Viisikoita, Neiti Etsiviä ja Teemu ja Sanna -sarjaa. Äänestettävien kirjojen lista on laadittu kysymällä ehdotuksia kaikista Suomen kirjastoista.

Äänestykseen pääsee suoraan tästä linkistä. Äänestyksen 10 suosituimmasta kirjasta otetaan uusintapainos, joita kirjastot voivat tilata.