Kaksi ihmistä kännykät kädessään

Ruotsinkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja Elib-palvelussa

Elib-palvelu tuo Helmet-kirjastojen kokoelmaan runsaasti ruotsinkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Mukana on sekä kauno- että tietokirjallisuutta ja kokoelmaa kartutetaan säännöllisesti.

E-kirjojen lainaamiseen tarvitset kirjastokortin ja PIN-koodin, lukemiseen sopivan laitteen sekä verkkoyhteyden. Jos lataat kirjoja omalle laitteellesi, tarvitset myös lukuohjelman. Jos olet käyttänyt kirjaston muita e-kirjapalveluita, Elibin käyttö on helppoa, koska lukutavat ja tarvittavat ohjelmat ovat samoja.

Siirry Elib-palveluun.

Lainaa, lue ja kuuntele eri laitteilla

Voit lukea e-kirjoja ja kuunnella e-äänikirjoja suoraan verkkoselaimessa tai ladata ne omalle laitteellesi. Sinun täytyy kirjautua palveluun, että näet mitkä teokset ovat saatavilla. Laina-aika Elib-palvelussa on aina 28 päivää, eikä lainaa voi palauttaa ennen laina-ajan umpeutumista. Sinulla voi olla enintään viisi lainaa kerrallaan.

Helpointa on lukea kirjoja suoraan verkkoselaimessa, jolloin et tarvitse erillistä lukuohjelmaa tai tunnusta. Silloin verkkoyhteys on oltava päällä lukemisen aikana. Kaikkia e-kirjoja ei voi lukea selaimessa.

Jos haluat ladata kirjan omalle laitteellesi, tarvitset tietokoneelle Adobe Digital Editions -lukuohjelman ja tabletille tai älypuhelimelle Bluefire Reader -lukuohjelman. Ohjelma täytyy myös valtuuttaa Adobe-tunnuksella. Katso tarkemmat ohjeet e-kirjapalveluihin.

Palvelulla on myös sovellus Biblio, jolla voi käyttää ainoastaan äänikirjoja. Jos sovellus ilmoittaa, että lainaa ei voi suorittaa, se tarkoittaa, että kyseinen äänikirja on jo lainassa. Kirjojen saatavuuden näkee ainoastaan palvelun nettisivulla, kun on kirjautunut sisään. Nettisivulla lainattu äänikirja löytyy Biblio-sovelluksessa omista lainoista. Lisätietoja Biblio-sovelluksesta.

Tarkemmat ohjeet ja apua ongelmatilanteisiin löydät Elib-palvelun omista ohjeista.

Helmet-kirjastojen asiakkaana voit käyttää e-kirjoja ja e-äänikirjoja neljässä eri palvelussa. Ruotsinkielisiä e-kirjoja löytyy myös Ellibs- ja OverDrive-palveluista.

E-kirjat ja e-äänikirjat lyhyesti

Ohjeet e-kirjapalveluihin

Teksti: Saara Leskinen

Kuva: StockSnap