Ropecon

Tule katsomaan “Helmetin pistettä” Ropeconiin!Ropecon on vuosittain heinä-elokuun vaihteessa järjestettävä Suomen suurin roolipelitapahtuma. Ropecon järjestetään 27.-29.7. Helsingin Messukeskuksessa, Pasilan kirjaston vieressä nyt toista kertaa. Koska kirjastosta löytyy asiansa osaavia nörttejä joka lähtöön, on myös Helmet-kirjasto mukana tapahtumassa! Ropeconin ohjelmistoon kuuluu muun muassa larppeja, pöytäroolipelejä, kortti-ja figuturnauksia, lautapelailua, luentoja, paneeleita, työpajoja ja tanssiaiset. Mahtavaa, eikö?

Löydät Helmetin pisteen Ropeconin halli kolmosesta, missä tapahtumaan osallistujat pääsevät tutustumaan kirjaston palveluihin, pelaamaan lautapelejä, hengaamaan ja paljon muuta. Kirjasto tarjoaa Ropeconin-kävijöille myös Pajan, jossa voit tutustua uudenlaiseen kirjastotoimintaan, esim 3d-tulostimiin. Lapset voivat osallistua Satuteltan satutunneille päivän mittaan. Paikalla on myös Vinkkikioski, josta lukuintoiset voivat tulla kysymään itselleen lukuvinkkejä. Uutuutena tuomme mukanamme myös suositut Harry Potter- ja Kalevala-pakohuonepelimme

Paikan päälle pohjoiselle sisäänkäynnille saapuu myös Espoon kirjastoauto Välkky, josta voi hankkia kirjastokortin, lainata ja palauttaa aineistoa. Auton peruskokoelmaa on täydennetty rooli- ja lautapeleillä, sarjakuvilla sekä fantasia-, tieteis- ja kauhukirjallisuudella.


Miksi kirjasto on mukana?


Ropeconissa kirjasto kohtaa uusia asiakkaita ja tutustuttaa vanhat, tutut asiakkaatkin uusiin palveluihin, kuten kirjaston Pajoihin ja pakohuoneisiin. Keräämme Ropeconissa myös vuosittain palautetta, jonka pohjalta kehitämme palveluitamme. Kokeilevana kirjastona haluamme olla mukana siellä, missä asiakkaammekin!

Tärkeintä Ropeconiin osallistumisessa on kuitenkin se, että kaikilla on hauskaa.


Tervetuloa tutustumaan kirjastoon Ropeconissa!