Estrids bokklubb

Estrids Bokklubb

Välkommen till Estrids Bokklubb! 

Estrids Bokklubb är en videoserie om barnböcker, barnboksförfattare och barnboksillustratörer. I serien läser 12-åriga Estrid och 11-åriga Milo böcker och intervjuar författarna och illustratörerna. Dessutom diskuterar också andra barn författarnas och illustratörernas böcker. Seriens tredje säsong sänds varannan måndag fr.o.m. 3.9.2018.

Estrids bokklubb har en egen hemsida estridsbokklubb.ratata.fi. På hemsidan finns mycket att läsa och du kan också titta på tidigare avsnitt av Estrids bokklubb.

Böckerna som Estrid och Milo talar om i sitt program hittar du  genom att skriva estrid18 i Helmets sökfält.

Projektet är producerat av Fantaskop Films och Hufvudstadsbladet, i samarbete med Den Finlandssvenska LäsambassadörenFörlaget och Richardsgatans bibliotek.

Projektet understöds av Svenska Kulturfonden.


Illustration av Pija Lindenbaum ur

Estrids Bokklubb säsong 3, avsnitt 3: Pija Lindenbaum

Pija Lindebaum är gäst i tredje avsnittet i säsong 3. Pija är författare och illustratör, och gör bilderböcker där hon både skriver texten och illustrerar. Pija är en av de populära bilderboksskaparna på svenska just nu.​ Ted Forsström

Estrids Bokklubb säsong 3, avsnitt 2: Ted Forsström & Kaj Korkea-Aho

Gäster i avsnitt 2 är Ted Forsström och Kaj Korkea-aho! Ted och Kaj är hjärnorna bakom populära Radio Pleppo, som också blivit teaterpjäser och bok. För yngre fans har de gjort böckerna i serien Zoo. De handlar om tonårspojken Atlas och om livet i en högstadieklass.

 

Sanna Mander

Estrids Bokklubb säsong 3, avsnitt 1: Sanna Mander

Nu är det dags för Estrids Bokklubb, säsong 3. Den första gästen är ingen mindre än Sanna Mander! Sanna Mander är illustratör, författare och grafisk formgivare. För boken "Nyckelknipan", som Sanna både skrivit och illustrerat, fick hon Finlandia-priset för barn- och ungdomslitteratur samt Rudolf Koivu-priset 2017.