Libby-sovellus avoinna puhelimen näytöllä

En ny app för e-böckerna i OverDrive

Med hjälp av den nya appen Libby kan du läsa och lyssna till e-böckerna och e-ljudböckerna i OverDrives boksamling. I appen kan du bläddra i Helmet-bibliotekens OverDrive-boksamling, samt låna, reservera och läsa e-böcker. För att använda appen räcker det att logga in med bibliotekskortets nummer och PIN-kod.

Appen fungerar i apparater med iOS, Android och Windows 10

Libby-appen finns för smarttelefoner och pekplattor med iOS och Android, samt för datorer med Windows 10. Ladda ner appen gratis i App Store, Google Play-butiken eller appbutiken för Windows. Välj Helsinki City Library som ditt bibliotek och skriv in ditt bibliotekskorts nummer och PIN-kod vid Add Your Card.

Det material du lånat via appen är också tillgängligt när du loggar in på OverDrive via webbläsaren. På samma sätt är de böcker du lånat via webbläsaren tillgängliga i appen. Lånetiderna och lånebegränsningarna överensstämmer också.

Du kan ladda ner böckerna i appen och läsa dem utan nätförbindelse. I appen fungerar endast e-böckerna och e-ljudböckerna i OverDrive, inte filmerna. Du hittar appens tekniska krav och en mera detaljerad lista över dess egenskaper via appbutiken.

Libby har en presentationssida och en instruktionssida där du hittar mera information och tips.

Den gamla OverDrive-appen kan ännu användas

Den gamla OverDrive-appen fungerar fortfarande. Via Libby-appen kan du inte låna och inte heller titta på de filmer som finns i OverDrive. Däremot kan du titta på dem via den gamla OverDrive-appen. Libby fungerar tillsvidare endast på engelska.

I OverDrive finns tusentals e-böcker och hundratals e-ljudböcker

I Helmet-bibliotekens OverDrive-boksamling finns tusentals e-böcker och hundratals e-ljudböcker, både skön- och facklitteratur. De flesta böckerna är på engelska, men det finns också böcker bl.a. på svenska, ryska och kinesiska. Dessutom finns en liten mängd filmer.

Ellibs-samlingen innehåller inhemska böcker. 

Logga in på e-bokstjänsterna
Instruktioner för e-bokstjänsterna

Text: Saara Leskinen

Översättning: Susanna Söderholm