Lehden lukua tabletilla_iso

Nöje, upplevelser, kunskap och färdighet med e-tidningtjänsterna

Med Helmet-bibliotekskortet kommer du lätt åt internationella tidskrifter av toppklass när du så önskar. Du har också tillgång till tusentals internationella tidningar från olika delar av världen. Bibliotekets båda internationella e-tidningstjänster RBdigital (tidigare kallad Zinio) och PressReader fungerar såväl på en webbläsare som på en applikation. Du kan t.ex. ladda ned tidningar i din enhets minne för att kunna läsa dem senare då du är utan internetuppkoppling.

Utförligare instruktioner för RBdigital och PressReader hittar du i Helmets e-bibliotek.

RBdigital (tidigare kallad Zinio)

Till vår RBdigital tidningssamling beställs 90 engelska kvalitetstidskrifter. Att läsa finns också ett urval av tidningar som beställts under tidigare år. I tjänsten hittar du såväl nöjestidningar som tidningar som koncentrerar sig på aktuella frågor och ekonomi. Samlingen innehåller ytterligare vetenskaps- och hobbytidningar för många smaker. De populäraste tidningarna är bl.a. The Economist, OK! Magazine, The New Yorker, Vanity fair, Vogue och Macworld.

Bläddra bland tidningarna i vår RBdigital-samling eller läs hela listan i RBdigital-tidningar år 2017. Via Helmet-sök får du också en lista över tidningarna. Du hittar tidningarna med sökordet RBdigital.

För att kunna läsa RBdigital-tidningar krävs det att du skapar ett användarnamn på RBdigitals webbplats. Du kan läsa tidningen på din enhets webbläsare eller ladda ned dem i den applikationen RBdigital som är gratis.

PressReader

PressReader  innehåller tusentals internationella tidningar och tidskrifter på över 60 språk. Tjänsten kan du använda var och när som helst, både med en webbläsare eller med PressReader appen som är gratis. Du kan läsa tidningarna genom att logga in på PressReader med ditt bibliotekskortsnummer och PIN-kod, inloggningen fungerar både på webbläsaren och applikationen. Noggrannare instruktioner får du i instruktionerna för e-tidningstjänsten.

I PressReader kan du läsa globalt kända tidningar som Le Figaro, The Guardian ja The Washington Post såväl som regionala och lokala tidningar. Av de finländska tidningarna i PressReader kan Hufvudstadsbladet endast läsas i bibliotekets nät. PressReader innehåller också ett stort urval av internationella tidskrifter. Tjänsten har t.ex. en omfattande samling av lifestyle- och hobbytidningar.

Tidningarna i PressReader kan du bläddra i under menyn på vänstra sidan i PressReader-tjänsten. Biblioteket kan inte påverka tidningsurvalet i tjänsten utan vi köper tjänsten som en helhet.

Text: Laura Kärpijoki

Översättning: Ylva Uotila

Bild: Unsplash.com / Anna Demianenko