Digital handledning i biblioteket

Digital handledning på svenska i Helmet-biblioteken

Behöver du hjälp med e-tjänster eller internet? Känns det knepigt att använda en smarttelefon, surfplatta eller bärbar dator? Funderar du kanske på datasäkerhet? Vi hjälper dig nu i biblioteken att knäcka digitala problem också på svenska.

Du kan boka tid till en individuell handledning i Richardsgatans bibliotek per e-post på adressen rikhardinkadun_kirjasto@hel.fi, per telefon på numret 09 3108 5013 eller i samband med ditt biblioteksbesök. I Östra centrums bibliotek ger Arbis digital handledning utan tidsbeställning onsdagar kl. 17-18.30 t.o.m. 10.10.2018.

Frivilliga handledare från ENTER ry ger digital handledning på svenska i Nordsjö, Richardsgatans, Skomakarböle, Sockenbacka och Åggelby bibliotek i Helsingfors. ENTER ry handleder på svenska också i Nöykis och Iso Omena bibliotek samt Sellobiblioteket i Esbo och i Dickursby bibliotek i Vanda. Tider på handledningstillfällen hittar du på ENTER ry:s webbsida.

I Grankulla bibliotek ordnas Teknikhjälpen en gång i månaden.

Håll ett öga på bibliotekens kursutbud. I Richardsgatans, Tölö och Östra centrums bibliotek arrangeras ett tvåspråkigt evenemang på SeniorSurf-dagen den 9.10.2018. Vi visar hur du ansluter din smarttelefon eller pekplatta till ett trådlöst nätverk och läser bibliotekets e-tidningar och e-tidskrifter med din egen apparat.

I Östra centrums bibliotek ordnas den 14.11 kl. 9.30-13.30 en kurs om e-tjänster där vi begrundar frågor kring elektronisk ärendehantering. På kursen presenteras bland annat Helsingfors stads e-tjänster och tjänsten Suomi.fi.

Följ evenemangsannonseringen i biblioteken och på Helmet.fi.