Äänikirjoja lukemisesteisille

Osassa Helmet-kirjastoista on mahdollista rekisteröityä erikoiskirjasto Celian asiakkaaksi.

Celia tuottaa äänikirjoja kaikille, joille painetun tekstin lukeminen on hankalaa näkövamman, sairauden, lukihäiriön tai muun vastaavan syyn vuoksi.

Celian asiakkaaksi liittymiseen ei kirjastossa vaadita lääkärintodistusta, vaan oma suullinen ilmoitus lukemisesteestä riittää. Celian toiminnan rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö ja sen käyttö on lainaajille maksutonta.

Lue lisää Celian asiakkuuteen oikeuttavista syistä.

Rekisteröidy Celian verkkoasiakkaaksi tai CD-kerhoasiakkaaksi

Verkkoasiakkaana käytössäsi on Celian yli 40 000 äänikirjan kokoelma, josta löydät muun muassa dekkareita ja viihdettä, muistelmia ja elämäkertoja sekä klassikoita ja uutuuksia monilla kielillä ja kaiken ikäisille. Celian verkkoasiakkuus toimii verkon kautta, joten palvelun käyttöön tarvitaan verkkoyhteys sekä kuunteluun käytettävä laite kuten tietokone, älypuhelin tai tabletti. Verkkoasiakkaana voit lainata yhteensä 300 kirjaa kuukaudessa.

CD-kerhon asiakkaana saat valitsemistasi Celian kirjakerhoista kuukauden kirjan CD-levynä suoraan kotiisi. Voit kuulua enintään viiteen CD-kirjakerhoon ja saada jokaisesta kerhosta yhden kirjan kuukaudessa. Jos sinulla on sähköpostiosoite, voit lainata myös vapaasti valitsemiasi CD-äänikirjoja. Kirjakerhon lähettämiä ja itse valitsemiasi äänikirjoja voit saada yhteensä 14 kuukaudessa.

Varaa aika rekisteröintiä varten lähimmästä Celian palveluita tarjoavasta Helmet-kirjastosta tai kysy lisätietoja lähikirjastostasi. Löydät Celian asiakkaita rekisteröivät kirjastot Kirjastot ja palvelut -hakemistosta kohdasta Celia-verkkoasiakkaaksi rekisteröityminen

Ohjeet Celian äänikirjojen kuunteluun löydät Celian sivuilta.

Kuva: Celia