Elämysauto Välkky juhli 50-vuotiasta Espoota tien päällä

Välkkyyn jonotusta.jpgVuonna 2022 Espoon kaupungiksi julistamisesta tulee kuluneeksi 50 vuotta. Pyöreitä vuosia juhlistettiin Espoo juhlii! -viikon aikana 22.–27.8., jolloin espoolaiset pääsivät juhlimaan järjestämällä omia tapahtumia ja osallistumalla muiden järjestämiin tapahtumiin.

Mukana juhlahumussa myös elämysautomme Välkky, joka toi viikon varrella iloa esimerkiksi Lastenkeskus Auroran Kulturdagen-tapahtumaan, Marketanpuistoon, Itämeripäivän tilaisuuteen Tapiolan kulttuuriaukiolle, Samaria-piknikille ja Suomen luonnon päivän tilaisuuteen luontokeskus Haltiaan.

Tiistai 23.8.: Kulturdagen Lastenkeskus Aurorassa

Kulturdagen -tapahtumassa nähtiin monipuolista lapsipuolista ohjelmaa, jossa menossa mukana olivat esimerkiksi Arne Alligator, Muumipeikko ja Teater Kojan... sekä tietysti Elämysauto Välkky! Kuvat: Sissel Ray.

Lapsia ja aikuisia seisoo ulkona selät kohti kuvaajaa. Heidän katseidensa suunnassa näkyy telttoja ja Muumitalo.

Kaksi kirjaston työntekijää seisoo ulkona Välkky-auton vieressä. Heidän lähellään on telttakatos, jonka alla on ihmisiä sekä pöytä, jolla on askartelutarpeistoa.

Myöhemmin samana päivänä Marketanpuistossa

Välkky pistäytyi myös Järvenperän Juhlakarnevaaleille Marketanpuistoon, missä auto tapasi kollegansa, Espoon liikkuvan nuorisotyön Nuori Espoo -paku Patrikin ja matkailuauto Kertun.

Välkyn luona kävi noin 60 vierailijaa, jotka saivat mukaansa kirjastokortteja ja kirjoja sekä tietoa Välkyn monista mahdollisuuksista esimerkiksi teemapajoihin, leffailtapäiviin ja kokousteluun. Parasta oli kuitenkin Pinssipaja, johon osallistujat saivat askarrella Iuliian kanssa pinssejä itse piirtäen tai Akkareista leikaten! Kuvat: Heidi Malmström.

Kirjaston työntekijä ja nuori asiakas seisovat ulkona välissään pöytä, jolla on pinssintekotarpeistoa. Molemmat katsovat hymyillen kameraan.

Kolme lasta askartelevat pinssejä ulkona pöydän äärellä.

To 25.8. Itämeripäivä

Itämeren nimikkopäivän  kunniaksi Välkky otti kyytiinsä runsain mitoin aiheeseen liittyvää tietoa ja tekemistä, ja kuljetti ne Tapiolan kulttuuriaukiolle, Nuottaniemen rannalle ja Nokkalan majakalle. Kuvat: Joni Luumi.

Kuva Välkky-auton sisätilasta. Hyllyssä on Itämerestä kertovaa kirjallisuutta.

Kuva Välkky-auton sisätilasta. Kaksi lasta ja kaksi aikuista istuvat lattialla piirtämässä tai lukemassa.

Pe 26.8. Samarian picnic

Välkky sai ystäviltäänNicehearts ry:ltä kutsun tulla mukaan viettämään kesäistä päivää piknikin merkeissä, ja suuntasi perinteiseen Samarian picnic -tapahtumaan, missä tarjolla oli mukavaa yhdessäoloa kahvittelun ja leppoisan ohjelman merkeissä. Ensimmäiset kuvat Iuliia Kalacheva, kolmas kuva Joni Luumi.

Välkky on ulkona punaisen puurakennuksen edessä. Auton ovi on auki ja sisällä näkyy asiakas kirjahyllyn edessä. Auton vieressä on rattaissa istuva lapsi.

Piha-alue, jolla on erivärisiä telttakatoksia.

Punaisia rakennuksia, telttakatoksia, puita ja Välkky-auto sekä ihmisiä.

La 27.8. Suomen luonnon päivä luontokeskus Haltiassa

Luonnon päivän kunniaksi Välkky täytti hyllynsä luontoaiheisella kirjallisuudella ja otti ne mukaansa luotokeskus Haltiaan nuorten ja miksei vanhempienkin luonnonystävien iloksi. Kuva: Joni Luumi.

Kuva Välkyn sisätilasta. Hyllyssä näkyy luontoaiheisia lastenkirjoja.

Eikä meno tähän hyydy!

Välkky ei toki jäänyt Juhlaviikon kiireiden jälkeen talliinsa loikoilemaan, vaan muuttui yhdellä pontevalla taikasauvan heilautuksella maagiseksi Harry Potter -päivän autoksi ajamaan Poimittaislinjalla. Kuuleman mukaan auton ratissa havaittiin ihka aito jästi! Kuvat: Pia Koskinen.

Minne Välkky voisi tulla seuraavaksi? Ehkäpä juuri Sinun tilaisuuteesi!

Lue lisää Välkystä ja tutustu ohjeisiimme tapahtumanjärjestäjälle.

Jästi

Välkky Poimittaislinjalla

Teksti: Virpi Söyrinki