Itämerta juhlitaan Elämysauto Välkyssä ja muissa Espoon kirjastoissa 30.-31.8.

Elämysauto Välkky muuttuu Itämeri-autoksi ja kiertää Espoon rantoja ja vesikohteita. Välkyssä voi katsoa tiedeteatteria ja tutustua kalan elämään, osallistua työpajaan ja saada lukuvinkkejä. Välkystä saa lainaksi roskapihtejä ja -pusseja ja osallistua samalla Pidä Saaristo Siistinä ry:n Siisti biitsi -haasteeseen.

Kaikki ohjelma on avointa ja maksutonta. Tarkista Välkyn aikataulu täältä.

Itämeripäivän etkot keskiviikko 30.8.

Klo 16 Elämysauto Välkky pysähtyy Tapiolan kulttuurikeskuksen luona. Saat lukuvinkkejä ja ideoita Itämeri-askarteluun. Tapiolan keskusaltaan ympärille on tehty hauska Itämeri-aiheinen rastirata. Lähde etsimään rasteja Välkyn henkilökunnan neuvoilla!

Klo 18 Elämysauto Välkky pysäköidään vesiurheilupuisto Keilaniemen Laguunin edustalle. Tule tutustumaan Laguunin Itämeri Plogging -haasteeseen! Välkystä saat lainaksi roskapihdit ja -pussin, ja roskia keräämällä osallistut Pidä Saaristo Siistinä ry:n Siisti biitsi -kampanjaan.

KONSERTTI ON PERUTTU. Klo 18 Lippulaivan kirjastossa Sanojen ja sävelten meri - kirjallisuutta ja barokkimusiikkia. Espoon Barokki esiintyy.

Itämeripäivä torstaina 31.8.

Klo 16 Elämysauto Välkky kurvaa Oittaan Angry Birds -puiston kupeeseen. Tule katsomaan tiedeteatteria vedestä ja kalan elämästä! Tiedeteatterissa kerrotaan kalan elämästä ympäristösuojelun näkökulmasta sekä veden ominaisuuksista. Työpajassa piirretään Itämeri guassiväreillä maidolle, ja teos painetaan vesiväripaperille. Oman teoksen saa ottaa mukaan. Teatteri sopii kaikenikäisille, työpaja on yli 5-vuotiaille.

Välkky on mukana Pidä Saaristo Siistinä ry:n Siisti biitsi -haasteessa, ja Välkystä saa lainaksi roskapihtejä ja -pusseja vierailun ajaksi.

Klo 17.30 Elämysauto Välkky ajaa Leppävaaran Angry Birds -puistolle. Tule katsomaan tiedeteatteria ja osallistu työpajaan! Teatteri sopii kaikenikäisille, työpaja on yli 5-vuotiaille.

Välkky on mukana Pidä Saaristo Siistinä ry:n Siisti biitsi -haasteessa, ja Välkystä saa lainaksi roskapihtejä ja -pusseja vierailun ajaksi.

Klo 17–19 Lippulaivan kirjastossa on Itämeri-teemainen perheilta, jossa on tarjolla hauskaa meriaiheista ohjelmaa ja musiikkia. Voit osallistua musiikkituokioon, kuunnella meriaiheisia satuja ja askarrella Itämeri-teemalla hauskoja muistoja.

Voit virittäytyä Itämeripäivän tunnelmaan katsomalla KAMU Espoon kaupunginmuseon vanhoja saaristoelokuvia suurimmissa kirjastoissa. Saaristoelokuvia esitetään Sellon Akselisalissa klo 13–16, Tapiolan kokoustila Heikissä myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana, Ison Omenan stagella klo 16–19, Entressen Estradilla klo 13–16 ja Lippulaivan Kajuutassa klo 13–16.

Kaikenikäisten kirjavinkkejä on esillä Sellon, Tapiolan, Ison Omenan, Entressen, Lippulaivan ja Nöykkiön kirjastoissa.

Ohjelmaan voi tulla muutoksia. Katso tarkemmat ohjelmatiedot osoitteesta www.helmet.fi/itameri tai seuraa tapahtumaamme Facebookissa.

Lisätiedot: Satu Nylund satu.nylund@espoo.fi

Mikä on Itämeripäivä?

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Vuonna 2023 Itämeripäivää vietetään 31.8. Lue lisää osoitteesta itämeripäivä.fi

#itämeripäivä #östersjödag #balticseaday #kestäväespoo #hållbaresbo #sustainableespoo