Kouluyhteistyö

Kirjastoauton palvelut kouluille Vantaalla

Lisätiedot ja yhteydenotot/Kirjastoauto Vantaa:

Maria Miettunen maria.miettunen@vantaa.fi
Juha Pönni juha.ponni@vantaa.fi
 

Täältä löydät kirjastoauton aikataulut.

Aineiston varaaminen

Isot aineistotilaukset ja aineistopakettitilaukset kannattaa tehdä verkkolomakkeella täällä tai sähköpostitse. Aineistopakettilomakkeella voi varata esimerkiksi pulpettikirjoja, lukupiirikirjoja tai kirjaston henkilökunnan valitsemia, luokkatasolle sopivia kirjoja esimerkiksi Helmet-lukudiplomista. Paketin valmistuminen kestää viikosta muutamaan viikkoon. Ilmoitamme sähköpostitse, milloin paketti on valmiina noudettavaksi kirjastoautosta. 

Yksittäiset aineistovaraukset on helpoin tehdä kirjaston Helmet.fi-verkkopalvelun kautta. Kirjoittakaa tekemänne varauksen lisähuomautuskenttään noutopysäkki, jotta osaamme tuoda varaukset oikealle pysäkille.  

1.-luokkalaisten tutustumiskäynti

Ekaluokkalaiset ovat tervetulleita opettajiensa kanssa lyhyelle tutustumiskäynnille kirjastoautoon, jonka aikana kerromme heille kirjastonkäytöstä ja esittelemme kirjastoautoa. Tutustumiskäynnin voi tilata verkkolomakkeella täältä  tai ottamalla yhteyttä kirjastoautoon.

Ekaluokkalaiskampanja

Helmet-kirjastot lahjoittavat vuosittain yhden helppolukuisen lastenkirjan kaikille koulunsa aloittaville pääkaupunkiseudun 1.-luokkalaisille. Ekaluokkalaiskampanja alkaa 11.9.2022. Tervetuloa noutamaan ekaluokkalaiskirjat kirjastoautosta tai lähikirjastostasi. 

Helmet-lukudiplomi

Lukudiplomi motivoi oppilaita säännölliseen lukemiseen ja toimii oivana vinkkipankkina myös opettajille, kun valitaan luokkatasolle sopivia kirjoja. Helmet-lukudiplomit löydät verkosta täältä.

Kirjastokortti

Kirjastokortti kannattaa hankkia viimeistään ensimmäisen luokan alussa. Lähetämme lukuvuoden alussa kirjastokortin hakemuslomakkeita ja käyttösääntöjä jaettavaksi ekaluokkalaisille ja heidän vanhemmilleen. Oppilaiden on helppo hankkia kirjastokortti vanhempiensa kanssa lähikirjastosta, mutta se onnistuu myös kirjastoautokäynnillä. Myös luokalle voidaan tehdä yhteinen kirjastokortti, jolla esimerkiksi pulpettikirjojen lainaus käy näppärästi.

Tapahtumat

Jos haluatte kirjastoauton mukaan koulunne tapahtumaan, olkaa yhteydessä mahdollisimman ajoissa. Kirjastoauto saapuu tapahtumiin mielellään, jos se sopii muuhun aikatauluun. Jos ette pääse kirjastoautoon koulun oman erityisohjelman takia, ilmoittaisitteko siitä etukäteen.

School photo created by pressfoto - www.freepik.com