Päiväkotiyhteistyö

Kirjastoauton palvelut päiväkodeille Vantaalla

Lisätiedot ja yhteydenotot/Kirjastoauto Vantaa:
Juha Pönni juha.ponni@vantaa.fi
Maria Miettunen maria.miettunen@vantaa.fi

Tarkista millä päiväkodeilla kirjastoauto vierailee: Kirjastoauton aikataulut.

Kirjastoauton käynnit

Saat ilmoituksen kirjastoauton käyntipäivistä ja ajoista vuoden alussa ja elokuussa. Uusia päiväkotitoiveita voi esittää meille. Jos et pääsekään kirjastoautoon käyntipäivänämme, ota yhteyttä meihin, niin voimme katsoa korvaavan käyntipäivän: auto.kirjasto@vantaa.fi tai puh. 043 825 1752

Aihepaketit ja aineiston varaaminen

Sankarit, ötökät, avaruus, tunnetaidot ja ystävyys vai jotain ihan muuta? Kokoamme aihepaketteja toivotun teeman ympärille. Tilaathan aihepaketin hyvissä ajoin ennen kirjastoautokäyntiä. Tilaa paketti tästä.

Mikäli haluat muutenkin varmistua jonkun tietyn aineiston tai aihepiirin saatavuudesta käynnillänne, olethan yhteydessä etukäteen kirjastoautoon.

Tunne- ja kaveritaitolaatikko

Kirjastosta on lainattavissa tunne- ja kaveritaitolaatikko satuhetkien järjestämiseen. Laatikko sisältää kymmenen teemaan sopivaa kirjaa sekä ohjekansion, josta löytyy jokaiselle kirjalle erikseen luotu satuhetken mallirunko sekä runsaasti vinkkejä ja valmiita tehtäväideoita kirjojen käsittelyyn lasten kanssa. Löydät kirjalliset materiaalit myös tästä.

Tapahtumat

Jos haluat kirjastoauton mukaan päiväkotinne tapahtumaan, otathan yhteyttä mahdollisimman ajoissa. Kirjastoauto saapuu tapahtumiin mielellään, jos se sopii muuhun aikatauluun.

Kirjasto Lukudiplomi_pieni.png

Satudiplomi

Satudiplomin hankinta antaa lisäintoa satujen lukemiseen ja kuuntelemiseen. Mikäli haluat varmistua aineiston saatavuudesta käynnillänne, otathan yhteyttä etukäteen kirjastoautoon. Satudiplomisivulta löydät lukuvinkkejä ja lisäohjeita satudiplomin suorittamiseen.
www.lukudiplomi.fi.

Luetut kirjat voi merkitä väritettävään Lukulokkiin. Kun yhdessä askarreltu Lukulokki on valmis, lapset saavat kirjastosta ryhmädiplomin sekä kruunun Lukulokilleen.

Kirjastokortti värikkäillä kuvilla

Kirjastokortti

Voit hankkia päiväkotiryhmällesi oman kirjastokortin. Kortti voidaan tehdä kirjastoautokäynnin yhteydessä – muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi.

Kuva: Pixabay, pixabay.com