Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Tilat

Lisätietoja ja varaukset Varaamosta: https://varaamo.hel.fi/ 

Lehtilukusalissa ovat kirjaston sanoma- ja aikakauslehdet. Tila soveltuu lukemiseen ja rauhalliseen työskentelyyn. Tilassa on langaton verkko ja sähköpistokkeet. Tilaa ei voi varata. 

Hiljainen opintosali soveltuu lukemiseen ja rauhalliseen työskentelyyn. Tilassa on langaton verkko. Tilaa ei voi varata. 

Tilaa käytetään myös yleisötilaisuuksiin.  

Taidelainaamon tiloissa sijaitsevan näyttelytilan näyttelyistä vastaa Helsingin Taiteilijaseura.

1. kerroksen aulassa sijaitsevan näyttelytilan näyttelyistä vastaa Helsingin Taiteilijaseura. 

Toisessa kerroksessa sijaitseva pienten taide-esineiden ja kokoelmien esillepanoon soveltuva näyttelyvitriini. 

Kirjastossa voi järjestää maksuttomasti näyttelyitä. Hae tilaa omalle näyttelyllesi! Kysy lisää sähköpostitse riku.nayttelyt@hel.fi

Kolmannessa kerroksessa sijaitseva näyttelytila, jossa on viisi kooltaan 180 cm X 120 cm seinäkettä teosten ripustamista varten.

Kirjastossa voi järjestää maksuttomasti näyttelyitä. Hae tilaa omalle näyttelyllesi! Kysy lisää: riku.nayttelyt@hel.fi

Rikun Kesäpiha on kaikille kaupunkilaisille avoin tapahtuma- ja oleskelutila Rikhardinkadun kirjaston sisäpihalla. Kesäpiha tarjoaa kaupunkilaisille elämyksiä ja mahdollisuuden rentoutua kaupungin vilskeessä. Pihalla on järjestetty monenmoisia tapahtumia: lukuvinkkausta, konsertteja, työpajoja ja salsabileitä. Piha on tapahtumien ohella viihtyisä ja rauhallinen paikka hengailuun, työskentelyyn tai vaikkapa piknikille. Tarjolla on myös muun muassa pelejä ja luettavaa. 

Rikun Kesäpiha Facebookissa: www.facebook.com/RikunKesapiha

Lisätiedot ja varaukset Varaamosta: https://varaamo.hel.fi/ 

Lisätiedot ja varaukset Varaamosta: https://varaamo.hel.fi 

Lisätiedot ja varaukset Varaamosta: https://varaamo.hel.fi/ 

 

 

Kokoelmat

Kirjatornin E-tasolla sijaitsee Riku-kokoelma, joka sisältää Helsinki-aiheista aineistoa. 

Valikoima lainattavia tai kirjastossa pelattavia lautapelejä kaikenikäisille. 

Taidekirjakokoelma kirjaston 2. kerroksessa. Kokoelma käsittää yli 5000 nidettä.

Kokoelma 3. kerroksen lehtialueella. 

Rikhardinkadun kirjasto on vuodesta 2000 hankkinut kokoelmiinsa taiteilijakirjoja. Vaikka taiteilijakirjojen lähtökohta on kirjan ideassa ja/tai muodossa, haastavat ne samalla kirjallisuudelle ja taiteelle rakennettuja perinteitä. Kirjaston monimuotoisessa, yli 500 taiteilijakirjan kokoelmassa on teoksia ympäri maailmaa. Taiteilijakirjakokoelma on sijoitettu kirjastorakennuksen toiseen kerrokseen. Kokoelman yhteydessä pidetään taiteilijakirjanäyttelyitä ja siihen kuuluu aihetta käsittelevä käsikirjasto. Rikhardinkadun kirjaston taiteilijakirjakokoelma digi.kirjastot.fi-palvelussa.

 

Laitteet

Kirjastossa voi lukea lehdenlukutabletilla kotimaisia sanomalehtiä sekä ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä digitaalisina versioina. 

Katso tarkemmat tiedot kirjaston digilehtipalvelusta: https://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Lehdet

 

Yamaha Clavinova CLP-725 sijaitsee musiikkiosaston avoimessa tilassa, 2. krs. 88 vasarakosketinta, 10 soitinääntä, 2 kuulokeliitäntää. Voit käyttää omia kuulokkeita tai tarvittaessa lainata kuulokkeet palvelutiskiltä, 1. krs. 

Varaukset Varaamo-palvelussa.

Kirjastossa voi käyttää kyrillistä ja arabiankielistä näppäimistöä. 

Mustavalko- tai värikopioita itsepalveluna, A4- tai A3-kokoisia. Kopio 0,40 € /arkki. Kopiokoneella on myös mahdollista skannata sähköpostiin tai muistitikulle. 

Mahdollisuus lainata ja palauttaa aineistoa itse automaatilla. 

 

Lukittava latauskaappi kännyköille. 

Laina-aika 14 vrk, ei voi varata eikä uusia. Palautus aina siihen kirjastoon, josta lainattu.

Skanneri käytettävissä työtila Tykossa. Varaukset Varaamosta: varaamo.hel.fi 
Skannaus onnistuu myös kopiokoneella muistitikulle tai sähköpostiin. 

Voit lainata Android-tabletin (Hublet) lasten osaston aulasta. Tablettia voi käyttää kirjaston tiloissa. Tabletit lainataan kirjastokortilla ja PIN-koodilla.

Käytettävissä on useita asiakastietokoneita. 

 

Palvelut

Ei lisätietoa
Ei lisätietoa

Celia-kirjaston äänikirjat on tarkoitettu eri syistä lukemisesteisille. Verkkoasiakkaana voit omalla laitteellasi kuunnella mitä tahansa kirjaston 40 000 äänikirjasta, CD-kerhoasiakkaana saat kuukausittain kotiisi kirjoja kuunneltavaksi. Rekisteröitymistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Alle 15-vuotias tarvitsee takaajan. 

Lisätietoja: Celia.fi

Enterin vapaaehtoiset vertaisopastajat auttavat senioreita tietokoneen, tablettilaitteen, kännykän ja sähköisten palveluiden käytössä. Opastukset kerran viikossa ilman ajanvarausta.

E-opas neuvoo kirjaston maksuttomien e-aineistojen, kuten e-kirjojen, digilehtien, verkkokurssien ja e-äänikirjojen käytössä. Ajanvaraus kirjastosta. 

Asiakastietokoneilla voi tulostaa itsepalveluna A4/A3 -kokoisia mustavalko- tai väritulosteita. Hinta 0,40 € / arkki. Tulostus myös asiakkaan omalta laitteelta.  

 

Asiakkaiden omien kirjojen kierrätyspiste. Tuo enintään 5 kirjaa kerrallaan. Pois voit viedä niin monta kuin haluat. 

 

Ei lisätietoa

Asiakkailla on käytettävissään maksuton langaton verkko.

Kaipaatko pikaisia lukuvinkkejä kirjallisuuden nälkään? Vaivaako lukujumi, eikä luettavaa löydy kirjaston hyllypaljoudesta? Tai haluatko saada kirjavinkkejä, koska kirjavinkkejä on kiva saada?

Helsingin kaupunginkirjasto tarjoaa näppärää ja nopeaa kirjavinkkausta kaikille. Valitse mieleisesi lomake ja valitse lomakkeista sanat (5 kpl) lukutoiveiden mukaisesti. Saat henkilökunnan tekemät kirjavinkit (5 kpl) suoraan sähköpostiisi. Lomakkeita on eri teemaisia. Voit myös valita useamman kielen, joilla haluat kirjavinkkejä.

Lomakkeet: 

Yleinen kaunokirjallisuus

Toiset todellisuudet

Rikoskirjallisuus

Rakkausromaanit

Sateenkaarihylly parantaa LGBTQIA*-aiheisen aineiston löydettävyyttä ja yhdenvertaisuutta kirjastossa. Kirjaston työntekijät valitsevat sateenkaarihyllyyn aikuisten, nuorten ja lasten aineistoa, jossa kuvataan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää sekä sateenkaarikulttuuria pääosin positiivisen representaation kautta. Homo- ja transfobinen aineisto ei kuulu sateenkaarihyllyyn. Sateenkaarihyllyjä on useissa Helmet-kirjastoissa, ja kaikki niiden aineisto on varattavissa ja lainattavissa Helmet-käyttösääntöjen mukaisesti. Helsingin kaupunginkirjaston sateenkaarihyllyihin sijoitetun aineiston löydät Helmet-tietokannasta haulla "sateenkaarihylly".

Rikhardinkadun kirjaston yhteydessä toimii Helsingin Taiteilijaseuran Taidelainaamo, josta voit lainata ja ostaa mm. maalauksia, grafiikkaa, veistoksia sekä valokuvia. Lue lisää: Taidelainaamo

Löydä kirjastosi

Rikhardinkadun kirjasto kesällä 2009

Avoinna

-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla