Lukuvinkkejä pienimmille supersankarien ystäville

Tsuuh, ka-BOOM, Pam!

Välillä taisteluleikit vievät täysin mennessään, kun lapsi eläytyy supersankarin, avaruusjedin tai ninjan rooliin. Erilaiset supersankarit ovat lasten roolileikeissä kestosuosikkeja, eikä mikään ihme! Sankareilla (ja konnilla) on kaikenlaisia erikoiskykyjä, välillä jopa maagisia supervoimia. Sankarien valikoimasta löytyy myös kaikenlaisia mielenkiintoisia erikoisvälineitä ja -kulkuneuvoja konnien nappaamista ja maailman pelastamista varten.

Pienten kiinnostuksesta huolimatta suurin osa supersankaritarinoista on alun perin suunnattu aikuisille lukijoille ja katsojille. Lapsille suunnatut, vauhdikkaista seikkailijoista kertovat tv-sarjat  ja elokuvat ovat nekin vähintään K7 (esim. Lego Ninjago). Mitä siis pitäisi tehdä, jos supersankari-ikä iskee jo ennen koulun alkua? Ei auta kuin odottaa vuosi tai useampi —vai voisiko supersankareihin tutustua jotenkin muuten? 

Kyllä voi! Kirjaston kokoelmista löytyy nykyisin sopivia kuvakirjoja pienimmillekin supersankarien ystäville. Marvelin sankareista ja konnista löytyy nyt kuolaroiskeen kestävää pahvikirjaa, luukkukirjaa ja jopa äänitehostekirja, jossa taistellaan supersankarien kanssa jännittävien äänien säestyksellä. Rehellisesti sanottuna näiden kirjojen juonet eivät ole kovin kummoisia, mutta niiden jänniä kuvia on kiva tutkailla yhdessä. Varsinkin jos kotoa löytyy myös aikuinen supersankarien ystävä. Tutustukaa siis seuraaviin lukuvinkkeihin!

Kirjan nimeä klikkaamalla pääset varaamaan sen Helmetistä:

0+

Sankarit ja konnat (2020)  

Spider-man: yllätysäänet (2021)

3+

Marvel. Kultainen supersankarikirja (2020)

Sankarit apuun! : kurkistuskirja (2020)

Star wars : piilokuvakirja (2016)

Chewie pelastaa porgit(2018)

5+

Supersankarien maailma (2019)

Supersankarien matkassa (2021)

Spider-manin tarina (2019)

Spider-man (2019)

Teksti: Helena Perttilä/ Vantaan kaupunginkirjasto

Kuva: Yulia Matvienko/ Unsplash