E-kirjavinkkejä alakoululaisille

Lasten ja nuorten erikoiskirjastonhoitaja Sini Helminen vinkkaa YouTubessa e-kirjoja 1-6.luokkalaisille. Kaikki vinkatut kirjat löytyvät Helmet-kirjastojen e-kirjakokoelmista. Useimmissa kirjoissa on pieni varausjono, joten varmistaaksesi kirjan saannin, kannattaa tehdä itsekin varaus! Kirjat saattavat olla e-kirjoja, e-äänikirjoja tai kirja voi olla tarjolla molempina versioihin. Kirjalistoihin on merkitty, mikäli kirja on saatavilla myös muista e-kirjapalveluista. 

Vinkkivideo 1.-2.luokkalaisille
Kirjalista

Vinkkivideo 3.-4.luokkalaisille
Kirjalista

Vinkkivideo 5.-6.luokkalaisille
Kirjalista

Ohjeet kirjaston e-aineistojen käyttöön

Kaikki Sinin vinkkaamat kirjat löytyvät Helmet-kirjastojen e-kokoelmista. Tarvitset kirjojen lainaamiseen voimassa olevan kirjastokortin, ja sinulla pitää olla tiedossasi kirjastokortin numero ja oma PIN-koodi.

Voit uusia unohtuneen PIN-koodin Helmet.fi:n kirjautumissivulla, jos asiakastiedoissasi on sähköpostiosoite. Mikäli sinulla ei ole kirjastokorttia, voit kirjastojen sulkuaikana pyytää e-aineistojen käyttöä varten tilapäisen e-kirjastokortin/asiointitunnuksen osoitteesta ekortti@helmetkirjasto.fi.

Helpoimmin pääset Sinin vinkkaamiin kirjoihin käsiksi lataamalla älypuhelimeen tai tablettiin kirjaston Ellibs-sovelluksen. Löydät sen laitteesi sovelluskaupasta. Mikäli haluat lukea kirjaston e-kirjoja muilla laitteilla tai tutustua kirjastojen e-palveluihin laajemmin, löydät lisätietoa seuraavista linkeistä. 

Ohjeet e-kirja ja e-äänikirjapalveluihin
Usein kysytyt kysymykset e-kirjoista

Celian äänikirjat lukemisesteisille

Celian kattavat verkkokirjapalvelut on suunnattu lukijoille, joille tavallisen kirjan tai tekstin lukeminen on vaikeaa. Palvelun käyttämiseen tarvitaan tunnukset, jotka voi saada koulusta tai kirjastosta. Kirjastojen ja koulujen sulkuaikana mahdollisuudet uusien asiakkaiden rekisteröimiseen vaihtelevat.
 

Kaupalliset e-kirjapalvelut

Lukulumo ja Bookbeat ovat tarjonneet kouluille mahdollisuutta e-aineistojen ilmaiseen käyttöön määräajaksi. 

Lisäksi useimpia kaupallisia äänikirjapalveluja voi kokeilla 2 viikkoa maksutta. Huomaathan kuitenkin, että useimmissa palveluissa vaaditaan ilmaisjakson tilaamiseksi maksukortin tietoja, ja tilaus saattaa jatkua automaattisesti maksullisena ilmaisen kokeilujakson päätyttyä.