Naxos Spoken Word täydentää Helmetin e-äänikirjakokoelmia

Naxos Spoken Word -palvelusta löydät tuhansia e-äänikirjoja. Tarjolla on sekä kauno- että tietokirjallisuutta pääasiassa englanniksi: klassikoita, muistelmia, bisneskirjallisuutta ja kielikursseja.

Suurin osa Naxos Spoken Wordin äänikirjoista ja kuunnelmista on englanninkielisiä. Äänikirjojen lukijoiden joukossa on useita tunnettuja näyttelijöitä. Palvelussa on myös jonkin verran ranskan-, saksan- ja portugalinkielistä kirjallisuutta. Voit selata palvelun sisältöä aihealueiden, kirjoittajien tai lukijoiden mukaan.

Näin käytät Naxos Spoken Wordia

Voit käyttää Naxos Spoken Wordia tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen nettiselaimella. Kirjaudu sisään kirjastokorttisi numerolla. Valitse haluamasi äänikirja ja aloita kuuntelu saman tien. Äänikirjoja ei tarvitse lainata tai varata. Nettiyhteyden täytyy olla päällä kuuntelun aikana.

Kirjaudu Naxos Spoken Word Libraryyn

Palvelussa voi samaan aikaan olla kirjautuneena 20 käyttäjää. Muutamia Naxos Spoken Wordin teoksia ei valitettavasti voi kuunnella Suomessa tekijänoikeussyistä.

Tietokoneella suosittelemme käyttämään mahdollisimman uutta versiota Internet Explorer-, Chrome-, Firefox- tai Safari-selaimesta. Selaimessa on oltava Flash-tuki. Tarkemmat tekniset vaatimukset löydät Naxos Spoken Word Libraryn FAQ-osiosta.

Naxos Spoken Word toimii myös mobiilisovelluksena

iOS- ja Android-laitteilla palvelua voi käyttää NSWL-sovelluksella, jonka löydät laitteesi sovelluskaupasta. Sovellukseen voit myös tallentaa äänikirjoja kuunneltavaksi ilman verkkoyhteyttä. NSWL-sovelluksen käyttö edellyttää henkilökohtaisen käyttäjätilin luontia. Toimi näin:

  1. Mene Naxos Spoken Word Libraryn sivulle.
  2. Syötä Helmet-kirjastokorttisi numero (ilman välilyöntejä) ja klikkaa Login.
  3. Klikkaa  Create Student/member account linkkiä. Anna vaaditut tiedot. Saat vahvistuksen rekisteröitymisestä sähköpostiisi, toimi ohjeen mukaan.
  4. Lataa mobiililaitteesi sovelluskaupasta NSWL-sovellus.
  5. Kirjaudu sovellukseen luomallasi käyttäjätunnuksella ja nauti äänikirjoista.
    Muista sulkea sovellus, kun olet lopettanut kuuntelemisen. Palveluun voi olla kirjautuneena kerrallaan vain rajoitettu määrä kuuntelijoita.

Jatka kuuntelua kirjanmerkin avulla

Voit valita äänikirjasta kuunneltavaksi joko kappaleen kerrallaan tai koko äänikirjan. Jos haluat jatkaa kuuntelua myöhemmin, voit tehdä äänikirjaan kirjanmerkin napauttamalla kirjanmerkkisymbolia. Merkki tulee sen kappaleen alkuun, jonka aikana teit kirjanmerkin.

Pääset luomiisi kirjanmerkkeihin Bookmarks-välilehdeltä. 

Kun lopetat kuuntelun, kirjaudu ulos Naxos Spoken Wordista tai sulje NSWL-sovellus laitteesi muistista, jotta lisenssi vapautuu seuraavan kuuntelijan käyttöön.

Kuva: Helsingin kaupunginkirjasto