Kurkkaa Espooseen -reitit johdattavat perheet seikkailuun

Alle kouluikäisille ja heidän perheilleen suunnatut reitit yhdistävät liikuntaa, kirjavinkkejä ja tarinankerrontaa sekä tutustuttavat Espoon eri alueisiin.

Seppo.io -pelialustalle luodut reitit ovat pelattavissa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Pelikuvaus, ohjeet ja pelikoodit kaikkiin kieliversioihin on koottu osoitteeseen urbanespoo.fi Tarina- ja liikuntareitit on tehty yhteistyössä Espoon kaupunginkirjaston, varhaiskasvatuksen sekä tapahtuma- ja kulttuuripalvelujen kanssa. 

Reitit kattavat kaikki Espoon suuralueet. Keski-Espoon reitillä sukelletaan historiaan, Matinkylässä nautitaan merestä. Leppävaarassa teemoina ovat liikunta ja eläimet. Tapiolassa kierretään kulttuurikohteissa, Espoonlahdessa eri harrastusten parissa ja Pohjois-Espoossa luonnon helmassa. Matkaa kullakin reitillä kertyy 1–4 km ja ne ovat kuljettavissa joko kävellen tai pyörällä.

Jokainen rasti sisältää tarinankerrontatehtävän, pienen liikunta- tai puuhatehtävän ja yhden tai useamman kirjavinkin. Tarinatehtävän voi kertoa matkaseurueelle suullisesti tai lähettää sen pelin kautta tekstinä tai äänitiedostona. Julkaisuluvan saaneista äänitiedostoista koostetaan myöhemmin yhteisöllinen lasten tarinataideteos.

– Toivomme, että reitit kannustavat perheitä liikkumaan yhdessä, kertomaan ja lukemaan tarinoita toisilleen ja löytämään samalla uusia kivoja paikkoja kotikaupungistaan. Erityisellä innolla odotamme, millaisia tarinoita lapset reittien varrelta meille pelialustan kautta välittävät, kommentoi tarinareittityötä koordinoiva kirjastopedagogi Tuuli Aaltio Espoon kirjastosta.

Kurkkaa Espooseen pelikuva Leppävaara.pngReitit pohjautuvat Carlos Da Cruzin Kurkkaa Espooseen -kuvakirjaan. Pelissä on hyödynnetty kirjan värikästä kuvitusta.
 

Kurkkaa Espooseen -kuvakirja jaetaan kaikille nelivuotiaille

Kaikki reitit pohjautuvat Carlos Da Cruzin tekstittömään Kurkkaa Espooseen -kuvakirjaan. Herkullisesti kuvitettu teos esittelee Espoon kaupunkikeskukset. Tarkoituksena on herättää lapset itse kertomaan merkityksellisiä tarinoita lasten ja perheiden arjesta Espoossa.

Kurkkaa Espooseen on syntynyt esiopetusryhmien ja Da Cruzin yhteistyönä. Lapset ovat saaneet kommentoida piirrosluonnoksia ja toivoa, mitä kuvituksissa näkyy.

– Kirja on ollut poikkeuksellinen projekti, jossa on hyödynnetty sekä osallisuuden, yhteistyön että kulttuurikasvatuksen keinoja aivan uusilla tavoilla, kommentoi Espoon kaupungin kulttuuripäällikkö Tiina Kasvi teoksen julkistamisen yhteydessä.

Tutustu tarkemmin Kurkkaa Espooseen -kuvakirjaan

Näin pääset Kurkkaa Espooseen -reiteille:

Pelin kieliversioihin pääset osoitteesta urbanespoo.fi/sisalto/kika-in-i-esbo-rutterna ja 
urbanespoo.fi/sisalto/peek-into-espoo-routes

Lisätietoja Kurkkaa Espooseen -reiteistä:
Kirjastopedagogi Laura Heino
p. 040 6369 290, laura.heino@espoo.fi