Kom på sommarutfärd till Ode!

Sommaren är som gjord för små utflykter och vad kunde vara bättre än att besöka Centrumbiblioteket Ode under sommardagarna! Vi har nu i juni öppnat flera av våra utrymmen, för tillfället är 1 och 3 våningen öppnade för kunderna, och 2 våningens datorer och mediearbetsstationer går att använda. Även vårt härliga café på 3 våningen är öppet och restaurangen som serverar lunch öppnar den 14.6.

Bibliotekets magi hittas ändå bland bokhyllorna, som nu efter öppningen är alldeles fulla av ljuvliga berättelser som tar hela familjen med på fantastiska äventyr! Vi har också mycket böcker som går att låna som är en del av årets Sommarläskampanj Den förvrängda parkens hemlighet och Det lästa landet.

Då man hittat tillräckligt med läsning åt sig så kan man styra kosan mot Odes utespelsutlåning som man hittar på första våningen vid biblioteksinfon, där kan man låna basketbollar, fotbollar, Mölkky, fresbeen, petang, ja det finns något för alla. Alla dessa kan lånas ett dygn och de kan tas med och spelas ute i Magasinparken som finns bredvid Ode.

Under juni månad finns också medievenemanget SAVE:s barn- och ungdomskonstutställning att ta del av på Odes första våning

Sensommarens vindar

En del utrymmen på Ode väntar ännu på att öppnas. Vi hoppas att vi under sommarens gång till exempel ska kunna öppna Sagomattan som de minsta besökarna tycker om att leka på. Dessutom är vårt förnyade evenemangsrum på gång att öppnas, där det kommer att finnas upplevelsesagostunder och spel för hela familjen.


Under sensommaren så finns det också evenemang inbokade: Östersjödagen ordnas under helgen 26-29.8, och då bjuds det på sagostunder med havstema under Päivi Tuulikki Koskelas Seikkailu Itämeressä -boklansering. Dessutom ordnas en Östersjöinspirerad konstutställning där deltagarna i rittävlingen deltar. Följ Odes sociala medier, där finns senaste infon om vad som är på gång just nu.


Lekparken Loru är på semester fram till den 11.8.

Varmt välkomna att njuta av allt det som Ode har att erbjuda i sommar!