Julpost till åldringar

Den glädjespridande sammanslutningen Siskot och Simot ordnar kampanjen ”Julpost till åldringar” 14.11.- 5.12.2022. tillsammans med sina samarbetspartner. I kampanjen samlar man julkort till äldre klienter i hemvården och boendeservicen.

”Genom att sända ett julkort får en äldre människa som är ensam en känsla av att någon tänker på hen. Med kortet kan man skapa ett rörande intryck och glädje för en medmänniska”, berättar Eero Väisänen som är verksamhetsledare för Siskot och Simot.

Gör så här

  1. Skriv ett julkort (du kan antingen göra ett själv eller använda ett färdigt kort).
  2. Skriv din julhälsning på kortet och som mottagare Till Dig och som avsändare ditt eget namn och Siskot ja Simot. Till exempel: God Jul! Önskar Siskot ja Simot och Emilia.
  3. För kortet som sådant till närmaste insamlingslåda. Var vänlig och sätt inte kortet i ett slutet kuvert.

Insamlingsställen

Grankulla: i Grankulla bibliotek. Korten kan också föras till Villa Breda.

Helsingfors: Gårdsbacka, Malms och Östra centrums bibliotek och centrumbibliotek Ode. Alla ställen i Helsingfors.

Vanda: Bokbussarna, Björkby, Dickursby, Hasselbackens, Håkansböle, Kivistö, Lumo, Myrbacka, Mårtensdals, Västerkulla och Points bibliotek. Andra ställen i Vanda.

Inga insamlingsplatser det här året på Esbo bibliotek. På kampanjens webbsida får du information om alla insamlingsplatser i Esbo.

Alla insamlingsställen för julkort och eventuella postningsadresser finns på kampanjens webbplats: siskotjasimot.fi/joulupostia 

Kampanjens webbplats på svenska: siskotjasimot.fi/julpost/

”Julpost till åldringar” i sociala medier: #BerörMedKort #Julpost

Foto: Maija Astikainen / Helsingfors stad