Kivistö bibliotek flyttar till stadskulturcentret Mosaik

Kivistö bibliotek flyttar till nya lokaler i stadskulturcentret Mosaik, som en del av det nya köpcentret Kivis (Vandaforsvägen 69). På grund av flyttningen måste vi begränsa användningen av biblioteket redan tidigare.

Tidtabell

Meröppetbiblioteket kan användas sista gången 4.6.

Det nuvarande biblioteket är öppet för sista gången den 29 juni.

Mårtensdals bibliotek betjänar när det gäller reservationer från och med 1.7 tills det nya biblioteket öppnas.

Bokbussen betjänar från och med 31.7 på måndagar kl. 16.30–17.40, framför det nuvarande biblioteket.

Kivistö bibliotek öppnas i stadskulturcentret Mosaik, som en del av det nya köpcentret Kivis (Vandaforsvägen 69) i slutet av år 2023.

Reservationer

Du kan överföra dina reservationer till ett annat Helmet-bibliotek för avhämtning eller frysa dem. Reservationen levereras inte förrän du har tagit bort frysningen. Du kan inte frysa en reservation om den väntar på avhämtning i ett bibliotek eller är på väg, eller om den står på en hylla i något bibliotek. Du kan frysa eller ändra dina reservationer på helmet.fi, eller be om hjälp på biblioteket.

Instruktioner om hur du ändrar, fryser och avbokar dina reservationer finns på helmet.fi:s webbsidor.

Om avhämtningsbiblioteket inte har ändrats kommer reservationerna till Mårtensdal bibliotek (Bredängsvägen 3). På meddelandet om att reservationen kan avhämtas står det fortfarande ”Kivistö bibliotek”. Mårtensdal bibliotekets öppettider under sommaren är mån, tors kl. 13–20; tis, ons, fre kl. 9–16 och lör, sön stängt.

Aktuell information om Mårtensdal biblioteks öppettider hittar du här.

Bibliotekstjänster

Bokbussen betjänar framför det nuvarande biblioteket (Topasgränden 11) från och med 31.7 på måndagar kl. 16.30–17.40. På grund av bokbussens sommaruppehåll och personalens semestrar finns det inga bibliotekstjänster i Kivistö under juli månad. Under den tiden betjänas invånarna av biblioteken i till exempel i Mårtensdal, Myrbacka och Dickursby.

De nya lokalerna öppnas i slutet av 2023. Invånarna fick vara med då biblioteket som ligger i stadskulturcentret Mosaik planerades.

Läs mer om stadskulturcentret Mosaik.

Bild: Tomi Tähti / Vanda stad