Skip to content

Services

 

Services

Pieni laukullinen lyömäsoittimia lainattavissa kirjastokortilla kahdeksi viikoksi lastenosastolta.

Mahdollisuus palauttaa aineisto itse automaatilla.

Kirjastossa lainattavia lautapelejä. Lasten pelit löydät lastenosastolta ja aikuisten pelit aikuisten DVD-elokuvien luota.

Kirjankierrätyspiste sijaitsee kirjaston alakerrassa, portaiden alapuolella.

Stoan kulttuurikeskuksessa taide- ja kulttuuribistro Ravintola Skutta https://skuttaan.fi/ ja http://www.stoa.fi/fi/skutta

 

No more information
No more information

Kirjaston musiikkiosastolla on sähköpiano asiakkaiden harjoituskäyttöön. Piano on avotilassa ja suosittelemme sen käyttöön ensisijaisesti omia kuulokkeita. Tarvittaessa kuulokkeet saa lainaksi kirjastokortilla infosta, mutta suosittelemme niiden omatoimista puhdistamista.

Digitaalipiano - Varaamo (hel.fi)

Saat apua kirjaston tai omien laitteiden (tietokone, matkapuhelin tai tabletti) käyttöön sekä sähköiseen asiointiin ajanvarauksella ja ilman.

No more information

Henkilökohtaista ja maksutonta vertaisopastusta tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden käytössä senioreille maanantaista torstaihin syyskuusta toukokuuhun. Aika opastukseen varataan Itäkeskuksen kirjaston palvelutiskiltä.

Kevät- ja syyskaudella ryhmäopastusta älypuhelimen ja tabletin käytössä.

No more information

Tutustumis- ja ryhmäkäynnit sekä kirjastokäytön opastus suomen kieltä (S2-opetusryhmät yms.) opiskelevien ryhmille. 

Lisätietoja kouluyhteistyöstä täältä.

Lisätietoja kouluyhteistyöstä täältä ja päiväkotiyhteistyöstä täältä.

Itäkeskuksen kirjastossa kokoontuu 3 lukupiiriä: päivälukupiiri, iltalukupiiri ja tietokirjalukupiiri. Tarkemmat tiedot täältä.

Musiikkivalmentaja auttaa sinua löytämään uutta kuunneltavaa. Lähetä viesti osoitteeseen musiikki@helmetkirjasto.fi. Kerro yhteydenotossasi, millaista musiikkivalmennusta kaipaat. 

Read more

Voit lainata kirjastosta erilaisia soittimia. Lisätietoja saat puhelimitse (09) 310 85090, sähköpostitse itakeskuksen_kirjasto@hel.fi tai suoraan musiikkiosastolta.

Linkki soittimien Helmet-hakuun: Helmet -- (soittimet) f:q c:5 b:h90

10-16

12-18

Tarkista poikkeusaukioloajat Itäkeskuksen kirjaston Helmet-sivulta.

Musiikinkuuntelussa suositellaan omien kuulokkeiden käyttöä. Kuulokkeet voi myös saada lainaksi infosta käyttöä varten kirjastokortilla, mutta niiden puhdistamista omatoimisesti suositellaan.

Henkilökohtainen lukuvalmentaja on palvelu sinulle, joka haluat lukuvinkkejä ja ammattilaisen apua kirjallisuuden valintaan. Ota yhteyttä, vastaa aloituskyselyyn tai ota yhteyttä sähköpostitse lukuvalmentaja@hel.fi

Celian äänikirjapalvelua voivat käyttää henkilöt, joille lukeminen on vaikeaa tai mahdotonta esimerkiksi lukivaikeuden, vamman tai sairauden aiheuttaman lukemisesteen vuoksi. Rekisteröitymistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Alle 15-vuotias tarvitsee takaajan. Lisätietoa palvelusta www.celia.fi/palvelut/aanikirjat-yksityishenkiloille/.

Read more

Mahdollisuus lainata aineisto itse automaatilla.

Mahdollisuus lainata ja palauttaa aineisto itse automaatilla.

Itsepalvelutulostus PaperCut. Viisi maksutonta tulostetta kolmen kuukauden välein. PDF- ja kuvatiedostojen mobiilitulostus myös omilta laitteilta. Viisi maksutonta tulostetta kolmen kuukauden välein.

No more information

Lisätietoja täältä

Pingissetti: 2 mailaa + pallo lainattavissa kirjastokortilla vuorokaudeksi lastenosastolta.

Kirjastossa on käytössä Helsingin kaupungin avoin langaton verkko Stadinetti (maksuton).

 

Devices

Arabiankielisen näppäimistön voi lainata kirjastokortilla kirjastokäyttöön. Asennus USB-väylään.

Puhelinten latauskaappi, jossa on 6 latauspaikkaa mobiililaitteille. Jokaisessa latauspaikassa on iPhone-, Micro-USB- ja USB-C -latausjohdot. 

0,40 € / sivu (kaksipuoleinen sivu 0,80 €). Kaksi kopiokonetta, ylläkerrassa ja alakerrassa. Kopiokoneilla voi skannata ja tallentaa suoraan USB-tikulle tai lähettää sähköpostina. Skannaaminen on maksutonta.

Asko-asiakastietokoneet ovat varattavissa puolesta tunnista kahteen tuntiin. Lisäksi kirjastoissa on käytettävissä ilman ajanvarausta kaksi pistäytymiskonetta, joiden käyttöaika on 30 minuuttia.

Read more

You can use a wireless keyboard with the presentation screen.

You can use a Cyrillic or Farsi keyboard at the library.

You can use a Cyrillic or Arabic keyboard at the library.

Itäkeskuksen kirjaston digitointilaitteella voit digitoida vinyylilevyjä ja C-kasetteja MP3-formaattiin.

LP-levyn tai C-kasetin digitointi tapahtuu kuuntelunopeudella. Tallentamiseen voi käyttää CD-R-levyjä. Mikäli omaa CD-R-levyä ei ole mukana, voit ostaa sellaisen kirjaston asiakaspalvelupisteeltä hintaan 1,50€.

Laitteiston käyttämistä varten tarvitset kirjastokortin, jolla saat kirjaston asiakaspalvelupisteeltä lainaksi avaimen lukittuun kalustoon, jossa laitteisto levysoittimineen sijaitsee. Varausaika on kaksi tuntia, mutta tarpeen vaatiessa ja laitteiden ollessa vapaina varausta voidaan jatkaa.

Laitteistoa voi varata myös musiikinkuunteluun, jolloin valittavissasi on joko CD-levyjen, C-kasettien tai vinyylilevyjen suoratoisto. Suosittelemme omien kuulokkeiden käyttämistä. Mikäli omia kuulokkeita ei ole, voit lainata ne kirjastokortilla asiakaspalvelupisteeltä.

Odotamme käyttäjältä jonkin asteista kokemusta kyseisten laitteiden käytöstä. Vinyylisoittimen sekä C-kasettisoittimen käyttö vaatii jonkin verran enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä kuin tietokonepohjainen tekniikka, johon olemme tottuneet.

Jos kuitenkin tarvitset opastusta laitteiden käyttöön, voit sopia opastuksesta kirjaston musiikkipalveluista vastaavan henkilökunnan kanssa (puh. 09 310 85090 tai sähköpostitse itakeskuksen_kirjasto@hel.fi)

Yksinkertaiset ohjeet digitointiin löytyvät laitteiden luota.

Tekniset tiedot: Digitointiin käytettävä laite on TASCAM CC-222 SL MK 2. Levysoitin on Technics SL-1210MK5.

 

Digitointilaite - Varaamo (hel.fi)

PS4-kone lasten ja nuorten osastolla. Pyydä pelit lasten- ja nuortenosastolta. Pelit ja ohjaimet lainataan kirjastokortilla. Useita erilaisia pelejä.

Anyone over the age of 15 may borrow a laptop computer to be used in the library with their library card and ID. The loan period is a maximum of four hours (0.5–4 h depending on the library). Laptop computers cannot be reserved in advance. 

Kirjastossa käytettävissä SD-, MMC- ja Compact Flash -muistikorttien lukemiseen käytettävä oheislaite. Pyydä infon virkailijalta.

No more information

Canon Lide 220 -skannerin voi lainata kirjastokortilla kirjastokäyttöön. Asennus USB-väylään.  Erillinen ohje. Kopiokoneet toimivat myös skannerina, ja ne tallentavat suoraan USB-tikulle tai lähettävät sähköpostiin.

Perusompelukone Bernina 1008. Kirjastossa on mustaa ja valkoista lankaa, nuppineuloja, saksia ja muita perusompelutarvikkeita. Koneella ei voi ommella parkkinahkaa tai hyvin paksuja kankaita. Saat ompelukoneen tarvikkeineen käyttöösi kirjastokortilla. Varaukset osoitteessa varaamo.hel.fi.

Kaksi lehtitablettia, joilla voi lukea suomalaisia ja ulkomaisia e-lehtiä kirjaston tarjoamista e-lehtipalveluista.

Kuusi Hublet-asemaan kiinnitettyä tablettia lainattavissa käyttöön kirjastotilassa.

Further information and reservations at Varaamo: https://varaamo.hel.fi/

Laina-aika 2 vk, ei voi varata eikä uusia. Talkoosetti (10 pihdit, roskapusseja) laina-aika 3 vrk, ei voi varata eikä uusia. Palautus aina siihen kirjastoon, josta lainattu.

 

Premises

Tila soveltuu ryhmätyötilaksi ja kokoustamiseen. Tilankäyttö on maksutonta. Tilassa on Helsingin kaupungin langaton verkkoyhteys Stadinetti. Huoneessa on pöytä ja neljä tuolia, ja se sijaitsee Itäkeskuksen kirjaston ylimmässä kerroksessa. Työskentelemään mahtuu kerrallaan mukavasti noin neljä henkilöä. Tilan voi varata osoitteesta varaamo.hel.fi

Työtila on tarkoitettu max 8 hengelle. Tila soveltuu lyhytaikaiseen työskentelyyn ja kokouksien pitoon. Varausaika max 3 tuntia. Tilankäyttö on maksutonta. Tilassa on Helsingin kaupungin langaton verkkoyhteys (Stadinetti) ja liikuteltava lisänäyttö, johon voi kytkeä oman kannettavan tietokoneen.

Seinässä on luentotaulu muistiinpanoja varten. Varaukset osoitteessa varaamo.hel.fi.

Tila soveltuu ryhmätyötilaksi ja kokoustamiseen. Tilankäyttö on maksutonta. Tilassa on Helsingin kaupungin langaton verkkoyhteys Stadinetti. Huoneessa on pöytä ja neljä tuolia, ja se sijaitsee Itäkeskuksen kirjaston ylimmässä kerroksessa. Työskentelemään mahtuu kerrallaan mukavasti noin neljä henkilöä. Tilan voi varata osoitteesta varaamo.hel.fi

Voit vuokrata käyttöösi Itäkeskuksen kirjaston kokoushuoneen. Tilassa voi järjestää kokouksia ja kokoontumisia erilaisille ryhmille. Kokoushuone sijaitsee Itäkeskuksen kirjaston pohjakerroksessa. Tilaan on pääsy hissillä.

Kokoushuoneessa on 50 tuolia ja 8 pöytää, joten suuremmankin kokouksen järjestäminen on mahdollista. Tilassa voidaan järjestää myös esitelmiä ja luentoja. Salin oletusmuotona on ”kokoushuone” (5 pöytää ja 25 tuolia), eli tuolit ovat pöytien ympärillä. Pöytien ja tuolien uudelleenjärjestäminen tilaisuutta varten on sallittua. Sali on mahdollista myös järjestää ns. luentosali / auditoriomuotoon.

48 paikkainen lukusali sijaitsee pohjakerroksessa. Jokaisessa pöydässä pistorasiat läppäreitä varten.

Find your library

Contact information

Turunlinnantie 1

00900 Helsinki

itakeskuksen_kirjasto@hel.fi

09 3108 5090

Open

-
staff present
-
staff present
-
staff present
-
staff present
-
staff present
-
staff present
-
staff present