Skip to content

Services

 

Services

TAUOLLA SYKSYYN SAAKKA. Enter ry opastaa tiistaisin klo 13.00 - 15.00. Opastuksissa käydään läpi asiakkaan toiveiden mukaisesti tietokoneen käytön ja internetin palveluiden perusteita. Lisäksi saat apua myös älypuhelimien ja tablettien käytössä. 

Henkilökohtaisiin opastuksiin on aina ilmoittauduttava etukäteen ja varattava aika (1 h /asiakas tai pari). Enter ry:n varaukset tehdään kirjaston infotiskillä tai puhelimitse 043 825 1305.

 

Kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa näköongelmien, lukihäiriön tai muun syyn takia, kannattaa kokeilla äänikirjaa. CELIA-kirjaston äänikirjat on tarkoitettu eri syistä lukemisesteisille. Lumon kirjastossa voit rekisteröityä CELIA-kirjaston verkkoasiakkaaksi. Verkkoasiakkaana voit omalla laitteellasi kuunnella mitä tahansa kirjasto 40 000 äänikirjasta. Kysy lisää Lumon kirjastosta.

Tiesitkö, että kirjastosta voi lainata lautapelejä kotiin pelattavaksi? Mikä olisikaan parempi tapa tutustua uuteen peliin kuin ottaa se kotilainaan!

Lumon kirjaston kokoelmassa on pelejä laidasta laitaan niin lapsille kuin aikuisille. Pääpaino on koko perheelle soveltuvissa peleissä. Pelien laina-aika on 14vrk.

Kirjastossa on myös lautapelejä, joita voi tulla pelaamaan kavereiden kanssa. Kirjastossa pelattavia lautapelejä ei voi lainata kotiin.

Monitoimikeskus Lumossa toimii lounasravintola Villiankka, joka on avoinna arkisin klo 8.00 - 15.00. Villiankan yhteydessä toimii myös kahvila Uutisankka, joka on avoinna arkisin klo 8.00 - 15.00.

Aamupuuroa on tarjolla arkisin klo 8.00 - 9.30.

Koululounasta on tarjolla arkisin klo 11.00 - 13.00. Ylijääneen lounaan take away -myynti klo 13.00 - 13.15.

Iltaisin sekä viikonloppuisin Villiankka toimii tilausravintolana.

Tiedustelut: keittio.lumon.lukio(at)vantti.fi.

 

No more information

Aikakaus- ja sanomalehtien uusimmat numerot löytyvät kirjaston takaosassa sijaitsevalta lehtialueelta. 

Aikakauslehtien vanhempia numeroita voi lainata kirjastosta. 

Lisäksi eMagzin ja ePressin lehdet ovat luettavissa kirjaston asiakastietokoneilla ja kirjaston langattomassa verkossa. PressReaderin ja RBdigitalin lehtiä voit lukea myös omilta laitteiltasi kirjaston ulkopuolella.

Lähetä sähköpostia:

Päiväkotiyhteistyö: kirjastovirkailija Anneli Outinen, anneli.outinen@vantaa.fi p. 050 302 8463

Alakouluyhteistö: kirjastovirkailija Krista Kettunen, krista.kettunen@vantaa.fi

Kiertokäynnit: erikoiskirjastovirkailija Timo Simes timo.simes@vantaa.fi

Yläkouluyhteistyö: kirjastonhoitaja Lotta Autio lotta.autio@vantaa.fi

Pidätkö lukemisesta ja haluaisit keskustella lukemistasi kirjoista toisten samanmielisten kanssa? Tervetuloa lukupiiriin! Mukavan porukan kesken kirjallisuudesta keskusteleminen on hauskaa. 

Lumon kirjastossa toimii kaksi lukupiiriä. Tarkista ajantasaiset tiedot niiden toiminnasta: helmet.fi/lumonkirjasto

 

Kirjasto suljettu lauantaisin 14.6. - 8.8.21. Lumon kirjasto on avoinna lauantaisin klo 9.00 - 16.00.

Aineiston lainaus ja palautus on automatisoitu Lumon kirjastossa.

Lainattaessa tarvitset vain kirjastokortin sekä tunnusluvun. Voit käyttää myös Taskukirjaston kirjastokorttiominaisuutta. Palauttaessa et tarvitse kirjastokorttia.

Henkilökunta opastaa tarvittaessa laitteiden käytössä.

1. Hae varaamasi aineisto varaushyllyn päätelaitteesta kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla.

2. Lainaa aineistosi lainausautomaatilla 

3. Aineiston varaaminen ei maksa mitään! 

Voit pyytää henkilökuntaa tekemään alias- eli salanimen, jossa on vähintään neljä kirjainta (ei "ääkkösiä") ja joka ei ole jo käytössä. Aliasnimi voi sisältää myös numeroita, mutta sen pitää alkaa kirjaimella. Henkilökunta auttaa mielellään, jos on jotain epäselvää!

Huom! Konsolipelivaraukset lainataan suoraan kirjastokortilla kirjaston infotiskiltä.

Satututuokioita järjestetään kirjaston satuhuoneessa. Tarkemmat ajat Lumon kirjaston Tapahtumat-sivulta osoitteessa helmet.fi/lumonkirjasto. Ikäsuositus 3-6-vuotiaat. Muunkin ikäiset ovat tervetulleita. Pienet kerho- tai päiväkotiryhmät voivat osallistua Satutuokioon ilman ilmoittautumista. 

Suurempia ryhmiä pyydämme ottamaan etukäteen yhteyttä sähköpostitse: kirjastovirkailija Anneli Outinen (anneli.outinen@vantaa.fi) 

Kirjastossa on maksuton langaton verkko (Vantaa Avoin), jota voi käyttää omalla tietokoneella tai mobiililaitteella.

Langaton verkko toimii ilman erillisiä tunnuksia.
 

Premises

Monitoimikeskus Lumon aulassa (1 krs.) on vauvanhoitohuone.

Lumon kirjastossa on mahdollisuus ripustaa esille tauluja kirjastosalin ikkunoihin sekä kirjaston parvelle lasikaiteisiin.

Lumon kirjaston näyttelytilavaraukset: erikoiskirjastovirkailija Timo Simes timo.simes@vantaa.fi

Lumon kirjaston tiloissa voi tehdä ryhmätöitä, vapaita pöytiä tuolien kera löytyy kirjaston molemmista kerroksista.

Monitoimikeskus Lumossa on lisäksi vuokrattavana erilaisia ryhmätyöskentelytiloja.

Tilavaraukset: www.vantaa.fi/lumo.

Lumon kirjasto toimii Monitoimikeskus Lumossa, jossa on runsaasti kokoustiloja. Monitoimitalon kokoustilojen varaukset: www.vantaa.fi/lumo.

Lumon kirjastossa on varattavissa neuvotteluhuone max 8 hengelle kirjaston toisessa kerroksessa. Tilan käyttö on maksutonta. Tilaa voi varata kerrallaan kahdeksi tunniksi ja asiakkaalla voi olla enintään kolme voimassaolevaa varausta.

Tilan varustelu:

-avoin, langaton verkko
-65" näyttö, johon voi kiinnittää tietokoneen
-videoneuvottelupaketin (näytön kaukosäädin ja kuulokemikrofoni) voi lainata asiakaspalvelupisteestä.

Tilan voi varata verkossa Varaamo-palvelusta. Kirjaston asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa varauksen tekemisessä (p. 043 825 1305).
 

Paja käytössä omatoimisesti alkaen 15.6. Opastusta laitteiden käyttöön ei ole saatavilla toistaiseksi. Lumon kirjaston paja sijaitsee 2. kerroksessa. Paja tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden käyttää ja kokeilla laitteita. Pajassa on tarkoitus oppia kokeilemalla itse. Pajan laitteiden käyttö on maksutonta mutta voimassa oleva kirjastokortti täytyy olla. Paja on tarkoitettu yli 10-vuotiaille mutta vanhemman seurassa nuoremmatkin pääsevät. 

Pajassamme on yksi 3D-tulostin, kaksi ompelukonetta ja saumuri sekä mediatyöasema. Silitysrauta ja lauta löytyvät myös.

Voit varata laitteet osoitteesta: varaamo.vantaa.fi

Lumon kirjaston lukusali on hiljainen lukemiseen ja opiskeluun osoitettu tila ja se sijaitsee kirjaston parvella (2 krs.).

 

Devices

Kirjastossa on käytössä kannettavien tietokoneiden lainausautomaatti. Asiakkaiden käyttöön tarkoitetut kannettavat tietokoneet eli Chromebookit on sijoitettu kaappiin, josta voit lainata niitä käytettäväksi kirjaston tiloissa. Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin ja tunnusluvun. Lainauskuitti ja muistutus laina-ajan päättymisestä lähetetään vain sähköpostitse. Jos haluat kuitin ja muistutuksen, voit lisätä sähköpostiosoitteen asiakastietoihisi kirjautumalla ensin omiin tietoihin Helmet.fi:ssä.

Tietokoneiden laina-aika on kolme tuntia, ja lainakertoja voi olla kaksi peräkkäin. Laina-ajan päätyttyä palauta tietokone automaattiin, joka lähettää palautuksesta kuitin sähköpostiisi. Automaatti myös lataa kannettavat seuraavan asiakkaan käyttöön. Automaatissa on helppokäyttöinen kosketusnäyttö. Henkilökunta opastaa tarvittaessa automaatin käytössä.

Kopiokone sijaitsee asiakaspalvelupisteen luona. Kopioita on mahdollista saada sekä A4 että A3 kokoisena. Maksuton 20 sivua/asiakas. Kopioiden ottamista varten tarvitset tunnukset, jotka tilataan omaan sähköpostiin. Lähetä tyhjä viesti osoitteeseen print@vantaa.fi. Saat paluuviestissä käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tunnukset ovat voimassa kahdeksan (8) tuntia.

Lumon kirjaston pajassa on yksi Ultimaker 3 -tulostin. Voit varata laitetta Varaamon kautta osoitteesta varaamo.vantaa.fi. 

Kirjastossa on maksuttomia asiakaskoneita, joiden käyttöön tarvitsee kirjastokortin. Henkilökunta neuvoo tietokoneen ja internetin käytön perusasioissa. Perusteellisempaa opastusta voit saada kirjastossa Enter ry opastaa tapahtumissa sekä Aikuisopiston kursseilla. 

Tällä hetkellä ei käytössä. 

Lumon kirjaston pelihuoneessa voit pelata PS4-pelikonsolia. Ajanvaraukset kirjaston infotiskiltä.

Tällä hetkellä ei käytössä.

Lumon kirjaston pajan mediatyöasema on tietokone, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä, Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti, Wacomin 16-tuumainen piirtonäyttö sekä Epson V600 Photo -skanneri. Mediatyöasema on tarkoitettu piirtämiseen, kuvankäsittelyyn, taittamiseen, animointiin, videoeditointiin ja kaikkeen muuhun luovaan digitaaliseen tekemiseen. Käytössä on Vantaan kaupungin ilmainen langaton verkko. Piirtonäytön kynän voi lainata kirjastokortilla asiakaspalvelutiskiltä.  Varaa aika laitteelle: varaamo.vantaa.fi.

Tällä hetkellä ei käytössä!

Matkapuhelimille tarkoitettu lukittava latauskaappi, jossa iPhone-, Micro-USB ja USB-C -liitännät.

Yksi Bernina L450 -saumuri. Voit käyttää laitetta kirjaston aukioloaikoina. Varaa aika varaamo.vantaa.fi.

Ei lainattavissa tällä hetkellä (päiv. 15.1.21). Energiankulutusmittari on lainattavissa Lumon kirjaston infotiskiltä.

Maksuton 20 sivua/asiakas. Lähetä tulostettavat tiedostot pdf-muodossa osoitteeseen print@vantaa.fi. Saat paluuviestissä käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla kirjaudutaan tulostimelle. Tunnukset ovat voimassa kahdeksan (8) tuntia.

Sähköpostiin skannaaminen ei toimi tällä hetkellä. (päiv. 15.6.21) Voit skannata kuitenkin omalle muistitikulle.

Asiakas saa skannauksen käyttäjätunnukset lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen print(at)vantaa.fi. Skannaus tapahtuu siihen osoitteeseen, josta viesti lähetettiin.

Henkilökunta opastaa tarvittaessa skannerin käytössä.

Kaksi Husqvarna Viking Emerald 116 ompelukonetta. Koneita voi käyttää kirjaston aukioloaikoina. Varaa aika varaamo.vantaa.fi.

Find your library

Contact information

Urpiaisentie 14

01450 Vantaa

lumo.kirjasto@vantaa.fi

043 825 1305

Open

-
staff present
-
staff present
-
-
-
self-service When staff is not present, use library card to enter
-
staff present
-
self-service When staff is not present, use library card to enter
-
staff present
-
self-service When staff is not present, use library card to enter
-
staff present