Kesän e-vinkit

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä e-vinkkien sarja esittelee helmiä kirjaston laajasta e-aineistojen kokoelmasta. Kiinnostavimmat e-äänikirjat juoksulenkille, e-kirjat lomamatkoille ja e-lehtiä lähes jokaisesta maailman kolkasta! Vinkit tarjoilee vaihtuva kirjastolaisten joukko eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Lue kaikki ilmestyneet e-vinkit.

jäljettömiin292.jpg

Cara Hunter: Jäljettömiin
Englantilaisen kirjailijan Cara Hunterin luoman, jo viisiosaiseksi kasvaneen Adam Fawley -sarjan ensimmäinen osa on nyt suomennettu ja kantaa nimeä Jäljettömiin. Kaikki alkaa, kun kahdeksanvuotias Daisy Mason katoaa kenenkään huomaamatta perheensä puutarhajuhlista ja oxfordilainen etsiväkomisario Adam Fawley saa tapauksen tutkittavakseen. Kuten jännityksen ystävät hyvin tietävät, tokihan joku on huomannut Daisyn katoamisen, vaikkei kukaan mitään kerrokaan. Myös Fawleylla itsellään on elämässään murheita ja tapaus tulee iholle.
Jäljettömiin on hyvä perusdekkari, jonka kerronta kulkee preesensissä saaden lukijalle tunteen tapahtumien keskipisteessä olemisesta. Myös sarjan toinen osa Pimeyteen ilmestyi suomennettuna alkuvuodesta.
Pauliina E, Pointin kirjasto

rock.jpg

Kalle Ahola ja Ville Hartikainen: Jouko Lehtolan Rock-Finlandia - Valokuvia 1985-2010​
Teos sisältää upeita rockvalokuvia taiteilija Jouko Lehtolan (1963-2010) uralta sekä lukuisia muusikkohaastatteluja esimerkiksi teoksen kannessa olevalta Ville Valolta tai CMX:n jäseniltä. Haastattelut on tehnyt yhtyeestä Don Huonot tuttu Kalle Ahola ja tekstiksi koonnut toimittaja Ville Hartikainen. Suosittelen lämpimästi tutustumaan tähän hienoon teokseen kotimaisen rockmusiikin historiasta!
Marjo, Kallion kirjasto

libby.jpg

Libby-sovellus
Älypuhelimen paras kaveri on Libby! Libby-äpillä saat Overdrive kirjat näppärästi mukaan, esim matkalle. Suuri määrä Lonelyplanetin kirjoja pelasti tämän virkailijan viimehetken matkustuspaniikin. Kirjastosta ja kirjakaupasta oli Pohjois-italian matkaoppaat loppu, mutta onneksi LonelyPlanetin matkaoppaita on rajaton määrä Libbyn kautta.
Eikä Libbystä ole vain tietokirjoihin. Tämä vinkkaaja koki positiivisen yllärin, että Ilona Andrewsin herttainen intergalaktinen sarja rauhasta ja rakkaudesta, The Innkeeper Chronicles, löytyy kokonaisuudessaan Overdrivestä. Uskalla kokeilla jotain uutta, sillä nämä ovat helposti ja nopeasti luettu!
Anssi, Entressen kirjasto

EssexCounty.jpg

Jeff Lemir: Essex County
Jeff Lemire kuvaa tavallisten elämän kohlimien ihmisten kautta, miltä eristyneisyys ja yksinäisyys näyttää ja tuntuu Kanadan maaseudulla. Kolme tarinaa esittelee hahmot joiden tarinat nivoutuvat toisiinsa usealla vuosikymmenellä.
Kohtalot ovat kovia ja arki välillä lohdutonta, mutta Lemiren tapa kertoa henkilöistä myötätunnolla ja antaen tilaa tekee kertomuksista kirkkaita ja toivottomuus väistyy.
Antti, Kauniaisten kirjasto

meillähänOliTauko292.jpg

Lindsey Kelk: Meillähän oli tauko
Liv ja Adam menevät naimisiin - tai olisivat menneet, jos kosinta olisi onnistunut eivätkä he olisi riitaantuneet paluumatkalla. Riidasta seuraa tauko, ja tauosta seuraa... mitä niistä nyt yleensä, tämähän on kirjan alkupiste. "Meillähän oli tauko" on viihderomaani, jota kuunnellessa tapahtui ihme: loputon tiskivuoreni suli, kunnes katosi kokonaan. Pelkäksi siivousajanvietteeksi en silti kirjaa kategorisoisi, vaan tämä oli hymyilyttävä, koskettava ja viihdyttävä teos. Kun astiat loppuivat, siirryin lattialle makoilemaan ja jännäämään, miten tarinassa käy. Minä suosittelen, ja lemmikkini suosittelee myös!
Riina, Malmin kirjasto

thePastisRed292.jpg

Catherynne M. Valente: The Past Is Red
Kun loputon meri on vallannut maapallon, viimeiset ihmisasutukset löytyvät kelluvilta saarilta, joista yksi on Garbagetown, kelluvalle jätesaarelle rakenettu kaupunki. Tetley Abednego on Garbagetownin vihatuin asukas, koska muut uskovat hänen vieneen heiltä viimeisenkin toivon. Tetley on kuitenkin itse täynnä toivoa ja pitää Garbagetownia maailman kauneimpana paikkana.
The Past Is Red on synkkä ja koskettava kertomus tulevaisuudesta, jossa ilmastonmuutosta ei ole pysäytetty. Tetleyn maailma on raaka, mutta hän näkee sen jonain aivan muuna ja se tekee kirjasta kiehtovan. Tämä maailma jää elämään mieleen pitkään lukemisen jälkeen
Riikka, Sellon kirjasto


Lisätietoa tarjolla olevista e-aineistoista löydät Helmetin e-kirjastosta.

Kuva: Pexels.com / Adrienne Andersen