Verkkokielikursseja tabletilla

Kirjasto tarjoaa verkkokielikursseja käyttöösi

Helmet-kirjastot tarjoavat käyttöösi kymmenittäin verkkokielikursseja peräti viidessä eri verkkopalvelussa. Voit kohentaa kurssien avulla nykyistä kielitaitoasi tai opiskella aivan uusia kieliä.

Tarvitset verkkokielikurssien käyttöön tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen sekä kirjastokorttisi numeron ja PIN-koodin. Tarkista kielikurssien tarkemmat tekniset vaatimukset kunkin palvelun kohdalta, sillä osa kursseista toimii ainoastaan tietokoneilla. Tarvitset kielikurssien käyttöön myös kuulokkeet tai kaiuttimen.

Voit tutkia kurssi- ja kielitarjontaa selailemalla palveluiden sivuja. Alla on kerrottu lyhyesti kunkin e-palvelun verkkokielikursseista.

Ellibs

E-kirjapalvelu Ellibsissä on Lingonetin tuottamia verkkokielikursseja englannin, suomen, ruotsin ja ranskan opiskeluun. Kurssien tukikieli on suomi. Lisäksi lapsille suunnattuja kursseja on englannista, ruotsista, suomesta ja venäjästä. Opiskelu perustuu kuuntelemalla oppimiseen, ja kurssit sisältävät myös interaktiivisia tehtäviä.

Ellibsissä olevat kielikurssit toimivat tietokoneella ja tabletilla. Löydät kielikurssit valitsemalla Tiedostomuoto-valikosta "Verkkoresurssi".

Kurssien laina-aika on 14 vuorokautta. Kullekin kurssille on hankittu muutama yhtäaikainen käyttöoikeus. Voit tehdä kurssista varauksen, jos kurssi ei ole heti saatavilla.

Tutustu Ellibsiin

Lingonet

Lingonetin omassa verkkopalvelussa on käytettävissä suomen kielen kursseja. Kursseja on kolme ja niillä voit opetella suomen kielen alkeita tai työelämän suomea. Kurssit toimivat tietokoneella, mutta LingoPro-kurssia voit käyttää myös tabletilla. Kullakin kurssilla voi olla samaan aikaan enintään viisi käyttäjää.

Kurssit löytyvät myös Helmet-haun kautta hakusanalla "Lingonet". Hakutulokset saatuasi valitse valikosta "Aineisto"-kohdasta "Verkkoaineisto".

Lue lisää Lingonetin suomen kursseista

Kirjaudu Lingonetiin

Naxos Spoken Word Library

E-äänikirjoihin erikoistunut Naxos Spoken Word Library sisältää kymmeniä äänikirjamuotoisia kielikursseja. Löydät kurssit valikosta "Language"-otsikkoa napauttamalla.

Palvelu toimii tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella laitteen verkkoselaimessa. iOS-käyttöjärjestelmän laitteilla palvelua voi käyttää maksuttomalla NSWL-sovelluksella.

Palvelun sisältö vaihtelee jonkin verran. Kirjasto ei voi vaikuttaa kokoelmaan, vaan ostamme sisällön kokonaisuutena.

Lue lisää Naxos Spoken Wordista

Tutustu Naxos Spoken Wordiin

OverDrive

E-kirjapalvelu OverDrivessa on laaja valikoima kielten opiskeluun tarkoitettuja e-kirjoja ja äänikirjoja. Kokoelmaa kartutetaan vähitellen. Aineistoista on pääsääntöisesti yksi yhtäaikainen käyttöoikeus, mutta voit varata haluamasi aineiston, jos se on jo lainassa.

E-kirjat ja äänikirjat toimivat tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella. Helpoiten kuuntelet tai luet oppimateriaaleja laitteesi selaimessa tai Libby-sovelluksessa. Jos haluat ladata aineiston omalle laitteellesi, mutta et ole aikaisemmin ladannut kirjoja tai äänikirjoja OverDrivesta, suosittelemme tutustumaan Helmetin e-kirjapalveluiden ohjeisiin.

OverDriven aineistot löytyvät myös Helmet-hausta. Hae kielikursseja hakusanoilla "overdrive kielikurssit".

Tutustu OverDriveen

Promentor

Promentor-kielikursseilla voit opiskella kuutta eri kieltä kymmenellä eri kurssilla. Kielet ovat englanti, espanja, ruotsi, saksa, suomi ja venäjä. Kurssit sisältävät myös tehtäviä ja testejä. Kullakin kurssilla voi olla samaan aikaan enintään viisi käyttäjää.

Verkkokurssit toimivat tietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla. Päivitä selain tuoreimpaan versioon ennen opiskelua.

Kurssit löydät myös Helmet-hausta hakusanalla "Promentor". Valitse hakutulokset saatuasi valikosta "Aineisto"-kohdasta "Verkkoaineisto".

Lue lisää Promentorista

Kirjaudu Promentoriin

Teksti: Laura Kärpijoki

Kuva: Helsingin kaupunginkirjasto