Ihminen kuuntelee äänikirjaa

Naxos Spoken Word täydentää Helmetin e-äänikirjakokoelmia

Naxos Spoken Word -palvelusta löydät tuhansia e-äänikirjoja. Tarjolla on sekä kauno- että tietokirjallisuutta pääasiassa englanniksi: klassikoita, muistelmia, bisneskirjallisuutta ja kielikursseja.

Suurin osa Naxos Spoken Wordin äänikirjoista ja kuunnelmista on englanninkielisiä. Äänikirjojen lukijoiden joukossa on useita tunnettuja näyttelijöitä. Palvelussa on myös jonkin verran ranskan-, saksan- ja portugalinkielistä kirjallisuutta. Voit selata palvelun sisältöä aihealueiden, kirjoittajien tai lukijoiden mukaan.

Näin käytät Naxos Spoken Wordia

Voit käyttää Naxos Spoken Wordia tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen nettiselaimella. Kirjaudu sisään kirjastokorttisi numerolla. Valitse haluamasi äänikirja ja aloita kuuntelu saman tien. Äänikirjoja ei tarvitse lainata tai varata. Nettiyhteyden täytyy olla päällä kuuntelun aikana.

Kirjaudu Naxos Spoken Word Libraryyn

Palvelussa voi samaan aikaan olla kirjautuneena 20 käyttäjää. Muutamia Naxos Spoken Wordin teoksia ei valitettavasti voi kuunnella Suomessa tekijänoikeussyistä.

Android-käyttöjärjestelmän älypuhelimilla ja tableteilla suosittelemme käyttämään Chrome-selainta, joka on päivitetty uusimpaan versioon. Windows-puhelimilla palvelu toimii Internet Explorerilla. Tietokoneella suosittelemme käyttämään mahdollisimman uutta versiota Internet Explorer-, Chrome-, Firefox- tai Safari-selaimesta. Selaimessa on oltava Flash-tuki. Tarkemmat tekniset vaatimukset löydät Naxos Spoken Word Libraryn FAQ-osiosta.

Naxos Spoken Word toimii myös mobiilisovelluksena

iOS-laitteilla palvelua voi käyttää NSWL-sovelluksella, jonka löydät App Storesta. Sovellukseen voit myös tallentaa äänikirjoja kuunneltavaksi ilman verkkoyhteyttä. Sovellukseen kirjaudutaan seuraavilla tunnuksilla:

Käyttäjätunnus: HelsinkiLibMM

Salasana: HelsinkiLibMM

Henkilökohtaisten tunnusten luominen ei ole mahdollista ainakaan vielä. Android-laitteille ei valitettavasti ole tarjolla mobiilisovellusta.

Jatka kuuntelua kirjanmerkin avulla

Voit valita äänikirjasta kuunneltavaksi joko kappaleen kerrallaan tai koko äänikirjan. Jos haluat jatkaa kuuntelua myöhemmin, voit tehdä äänikirjaan kirjanmerkin napauttamalla kirjanmerkkisymbolia. Merkki tulee sen kappaleen alkuun, jonka aikana teit kirjanmerkin.

Pääset luomiisi kirjanmerkkeihin Bookmarks-välilehdeltä. Huomaa, että palvelussa näkyvät omien kirjanmerkkiesi lisäksi kaikkien muiden Helmet-käyttäjien tekemät kirjanmerkit.

Kun lopetat kuuntelun, kirjaudu ulos Naxos Spoken Wordista tai sulje NSWL-sovellus laitteesi muistista, jotta lisenssi vapautuu seuraavan kuuntelijan käyttöön.

Tutustu kirjaston muihin e-äänikirjapalveluihin.

Kuva: Helsingin kaupunginkirjasto