Kaksi ihmistä tietokoneen edessä

Opi suomea Lingonet-verkkokursseilla

Lingonet-verkkokursseilla suomen opiskelu on helppoa. Kirjaudu verkkosivuille kirjastokorttisi numerolla ja PIN-koodilla ja valitse sinulle sopiva kurssi. Kursseilla opit kuuntelemalla ja tekemällä tehtäviä.

Lingonet-kursseja on kolme. Valttikortit 100 on tarkoitettu suomen kielen alkeiden opetteluun. Kielisilta tutustuttaa sanastoon ja arkielämän puhekieleen. LingoPro puolestaan sisältää materiaalia työelämän kielitaidon kartuttamiseen.

Kullakin kurssilla voi olla enintään viisi käyttäjää samaan aikaan. Jos et käytä palvelua kymmeneen minuuttiin, sivusto kirjaa sinut automaattisesti ulos.

Opiskele tietokoneella

Lingonet-kursseja käytetään tietokoneella, jossa on verkkoyhteys. Tarvitset myös joko kaiuttimet tai kuulokkeet. LingoPro-kurssi toimii myös tableteilla.

Kirjaudu Lingonetin verkkosivulle kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Kirjautumisen jälkeen sinun täytyy hyväksyä palvelun käyttöehdot. Jos kurssin valittuasi aukeaa vain tyhjä sivu, nettiselaimessa täytyy sallia Flash Playerin käyttö. Katso ohjeet Flash Playerin käyttöönottoon.

Kirjaudu Lingonetiin

Tarkemmat ohjeet kursseilla opiskeluun löydät Lingonetin sivuilta. Kielisilta-kurssilla voit valita tukikieleksi englannin tai venäjän, Valttikortit 100- ja LingoPro-kursseilla tukikielenä on suomi.

Myös kirjaston tarjoamissa Promentor-verkkokursseissa on kaksi suomen kielen kurssia. Lue lisää Promentorin kursseista.