Libby-sovellus avoinna puhelimen näytöllä

OverDrive-kokoelman e-kirjoille uusi sovellus

Voit käyttää OverDrive-kokoelman e-kirjoja ja e-äänikirjoja uudella Libby-sovelluksella. Sovelluksella voit selailla Helmet-kirjastojen OverDrive-kokoelmaa sekä lainata, varata ja lukea e-kirjoja. Sovelluksen käyttö ei edellytä erillisen tunnuksen tai tilin luomista – kirjautuminen kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla riittää.

Sovellus toimii iOS-, Android- ja Windows 10 -laitteissa

Libby-sovellus on saatavilla iOS- ja Android-älypuhelimille ja -tableteille sekä Windows 10 -tietokoneille ja -älypuhelimille. Lataa sovellus maksutta App Storesta, Google Play -kaupasta tai Windows-sovelluskaupasta. Kun avaat sovelluksen, valitse kirjastoksi Helsinki City Library. Syötä kirjastokorttisi numero ja pin-koodisi kohdassa Add Your Card.

Sovelluksen kautta lainaamasi aineisto on käytettävissäsi myös silloin, kun kirjaudut OverDrive-kokoelmaan selaimella. Samoin aikaisemmin selaimen kautta lainaamasi kirjat ovat käytettävissäsi sovelluksessa. Laina-ajat ja lainamäärien rajoitukset ovat samat sovelluksessa ja selaimella käytettäessä.

Kirjat voi ladata Libby-sovellukseen, jolloin ne ovat luettavissa myös ilman verkkoyhteyttä. Sovelluksella voi käyttää ainoastaan OverDrive-kokoelman e-kirjoja ja e-äänikirjoja, ei elokuvia. Sovelluksen tekniset vaatimukset ja tarkempi lista ominaisuuksista löytyvät sovelluskaupan lataussivulta.

Voit tutustua sovellukseen Libbyn esittelysivulla. Sovelluksessa on vinkkejä sisältävä Tips & Secrets -osio. Laajemmat ohjeet löytyvät sovelluksen omalta ohjesivustolta.

Vanha OverDrive-sovellus säilyy käytössä

Vanha OverDrive-sovellus ei ole poistumassa, vaan sen käyttöä voi jatkaa.

Libby-sovelluksella ei voi lainata eikä katsoa OverDrive-kokoelmassa olevia elokuvia. Näitä voi kuitenkin käyttää vanhan OverDrive-sovelluksen kautta. Libbyssä ei vielä ole muita käyttökieliä kuin englanti eikä täyttä tukea ruudunlukuohjelmille, mutta vanhassa OverDrive-sovelluksessa on.

OverDrivessa on tuhansia e-kirjoja ja satoja e-äänikirjoja

Helmet-kirjastojen OverDrive-kokoelmassa on tuhansia e-kirjoja ja satoja e-äänikirjoja. Kokoelma sisältää sekä kauno- että tietokirjallisuutta. Suurin osa teoksista on englanninkielisiä, mutta mukana on muun muassa ruotsin- venäjän- ja kiinankielisiä e-kirjoja. Lisäksi kokoelmassa on pieni määrä elokuvia.

Kotimaiset e-kirjat löydät Ellibs-kokoelmasta.

Kirjaudu e-kirjapalveluihin

Ohjeet e-kirjapalveluihin

Usein kysyttyä e-kirjoista

Teksti: Saara Leskinen