Taskukirjasto_valokuva_juttu

Taskukirjasto

Taskukirjasto on mobiilisovellus Helmet-kirjaston asiakkaille. Taskukirjastossa uusit lainasi, haet aineistoa ja teet varaukset muutamalla hipaisulla. Saat myös lukusuosituksia ja voit tarkistaa kirjastojen aukioloajat ja yhteystiedot. Taskukirjastoa voit käyttää suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Taskukirjastossa voit:

  • tarkistaa ja uusia lainat
  • tehdä varauksia 
  • lainata ja lukea e-kirjoja
  • saada henkilökohtaisia lukusuosituksia
  • lisätä kiinnostavaa aineistoa muistiin suosikkilistalle
  • katsoa kirjastojen aukioloajat ja yhteystiedot
  • lainata kaverille omia lainoja
  • lainata aineistoa lähilainaustoiminnolla (NFC, kokeilussa)

Varaaminen onnistuu kaikkiin muihin toimipisteisiin paitsi kirjastoautoihin. Kirjastoautot liitetään mukaan, kun kirjastojärjestelmän rajapinta sen sallii. Varauksen noutopaikan voi toistaiseksi vaihtaa vain kirjautumalla omiin tietoihin Helmet.fi:ssä. Varauksen viimeinen noutopäivä lisätään Taskukirjastoon, kun kirjastojärjestelmän rajapinta sen mahdollistaa. 

E-kirjan lainaaminen ja lukeminen Taskukirjastossa toimii samoin kuin Helmet-haussa. E-kirjaa voi lukea joko selaimessa tai omalle laitteelle ladattavassa lukuohjelmassa.  Katso e-kirjojen käyttöohjeet.

Taskukirjaston lähilainaustoimintoa kokeillaan kirjastoissa mm. tapahtumissa, jolloin lainattaviin teoksiin on lisätty lähilukutoiminto, NFC-tarra (Near Field Communication). Taskukirjaston lähilainaustoiminto aktivoituu, kun puhelimen vie tarran päälle. Myös puhelimessa täytyy olla NFC-ominaisuus. Kokeiluista tiedotetaan kirjastoissa ja Helmet.fi:n kanavissa.

Unohtuiko kirjastokortti?

Taskukirjastossa on kirjastokorttisi viivakoodi, joten sitä voi käyttää myös kirjastokorttina niillä automaateilla, jotka sen pystyvät lukemaan. Jos automaatti ei hyväksy sovelluksen viivakoodia, voit lainata asiakaspalvelussa.

Lainaa kaverilta

Lainaa kaverilta -toiminnon avulla voit lainata suoraan kaveriltasi kirjaston kirjoja, levyjä ja elokuvia. Tarvitset kirjastokortin ja tunnusluvun käyttääksesi palvelua. 

Lataa puhelimeesi

Sovellus on maksuton. Sen voi ladata Windows 8.1 -puhelimille sekä Android- ja iOS-laitteille Euroopan, USA:n ja Venäjän sovelluskaupoista.

Windows Phone / Microsoft Store

Android / Google Play

iOS / Apple Store

Tietoa Taskukirjaston yksityisyyden suojasta

Palaute

Voit antaa meille palautetta sovelluksen omalla palautetoiminnolla tai lähettämällä sen osoitteeseen taskukirjasto@helmet-kirjasto.fi.