Uusi lehtipalvelu Flipster avautui – RBDigital sulkeutui

RBdigitalin lehtipalvelun käyttö on loppunut 30.6.2019 ja uusi palvelu Flipster avautunut 1.7. Uuden lehtipalvelun käyttö on entistä helpompaa, eikä sitä varten tarvitse luoda tunnuksia tai asentaa sovellusta.

Helmet-kirjastojen asiakkaille avautui uusi digilehtipalvelu Flipster 1.7.2019. Samalla RBdigitalin tarjonta Helmet-kirjastossa loppui.

Lehtikokoelma pysyi lähes samana, mutta talouslehti The Economist poistui valikoimasta. The Economistin jakeluoikeus on vain RBdigitalilla. RBdigitalin käyttö päättyi 30.6.

Lukeminen entistä helpompaa

Digilehtien lukeminen on Flipsterissä entistä helpompaa, sillä lehtiä luetaan verkkoselaimessa, eikä palvelun käyttöön tarvitse ladata sovellusta tai lukuohjelmaa eikä tehdä erillisiä tunnuksia. Palveluun kirjautumiseen riittää Helmet-kirjastokortin numero. Edes PIN-koodia ei tarvita.

Jotta voit lukea lehtiä selaimessa, tarvitset verkkoyhteyden. Jos haluat lukea lehtiä ilman verkkoyhteyttä, lataa ne Flipster-sovellukseen.

Helmetin kautta voit lukea Flipsterissä kymmeniä lehtiä. Lehdet ovat printtilehtien näköispainoksia. Lehtiä on eri aloilta viihteestä harrastelehtiin ja politiikasta talouteen. Valikoimassa ovat muun muassa Science, People, Newsweek, The New Yorker ja Hola!

Ulkomaisia digilehtiä kahdessa palvelussa

Ulkomaisia digilehtiä voi nyt lukea kahdessa eri palvelussa: Flipsterissä ja entuudestaan tarjolla olevassa PressReaderissa.

PressReaderissa on ulkomaisia sanomalehtiä ja osa aikakauslehdistä. Palvelussa on tuhansia lehtiä 120 maasta ja 60 eri kielellä.

Saatavilla ovat muun muassa sanomalehdet The Guardian, Svenska Dagbladet ja The Washington Post sekä aikakauslehdet Forbes, BBC:n harrastelehdet, OK!, All about History, Elle, Cosmopolitan ja Popular Mechanics.

Kotimaisten digilehtien tarjonta kasvaa

Kotimaisten digitaalisten aikakauslehtien tarjonta laajenee, kun Emagz-palveluun tulee mukaan 13 A-lehtien julkaisua. Emagzin kautta pääset lukemaan nyt esimerkiksi Apu-, Avotakka- tai Tuulilasi-lehtiä. Kokoelmassa on yli 70 eri alojen lehteä, esimerkiksi Suomen Kuvalehti, Gloria ja Seura.

Kaikkia lehtiä pääset lukemaan maksutta Helmetin e-kirjaston kautta (helmet.fi/ekirjasto).

Ohjeet e-lehtien etäkäyttöön

Lue lehtiä Flipsterissä

Lue lehtiä PressReaderissa

Lue lehtiä Emagzissa

Kuva: Maarit Hohteri / Helsingin kaupunki