Ruotsinkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja Biblio-palvelussa

Biblio-palvelu tuo Helmet-kirjastojen kokoelmaan runsaasti ruotsinkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Mukana on sekä kauno- että tietokirjallisuutta ja kokoelmaa kartutetaan säännöllisesti.

E-kirjojen lainaamiseen tarvitset kirjastokortin ja PIN-koodin, lukemiseen sopivan laitteen sekä verkkoyhteyden. Jos lataat kirjoja omalle laitteellesi, tarvitset myös lukuohjelman.

Siirry Biblio-palveluun.

Lainaa, lue ja kuuntele eri laitteilla

Voit lukea e-kirjoja ja kuunnella äänikirjoja suoraan verkkoselaimessa tai ladata ne omalle laitteellesi. Sinun täytyy kirjautua palveluun, että näet, mitkä teokset ovat saatavilla. Laina-aika Biblio-palvelussa on aina 14 päivää, mutta voit halutessasi palauttaa lainan ennen sitä. Lainamäärää ei ole rajoitettu, mutta varauksia sinulla voi olla enintään viisi kerrallaan.

Helpointa on lukea kirjoja suoraan verkkoselaimessa, jolloin et tarvitse erillistä lukuohjelmaa ja siihen tunnusta. Selaimessa lukemisen aikana on oltava verkkoyhteys. Aivan kaikkia e-kirjoja ei voi lukea selaimessa.

Jos haluat ladata kirjan omalle tietokoneellesi, tarvitset Adobe Digital Editions -lukuohjelman. Tabletilla tai älypuhelimella voit käyttää halutessasi Aldiko Book Reader -lukuohjelmaa. Toimiakseen ohjelmat täytyy valtuuttaa Adobe-tunnuksella. Katso tarkemmat ohjeet e-kirjapalveluihin.

Apua ongelmatilanteisiin löydät Biblio-palvelun omista ohjeista.

Lue tai kuuntele kirjoja Biblio-sovelluksella

Biblio-palvelulla on oma mobiilisovellus, Biblio, jolla voit käyttää sekä kirjoja että äänikirjoja. Kun lataa kirjat sovellukseen, voit lukea tai kuunnella kirjoja ilman verkkoyhteyttä.

Jos sovellus ilmoittaa, että lainaa ei voi suorittaa, se tarkoittaa, että kyseinen kirja on jo lainassa. Kirjojen saatavuuden näkee ainoastaan palvelun nettisivulla, kun on kirjautunut sisään. Jos lainaat kirjan nettisivulla, voit käyttää sitä Biblio-sovelluksessa. Lisätietoja Biblio-sovelluksesta.

Tutustu muihin e-kirjapalveluihin

Helmet-kirjastojen asiakkaana voit käyttää e-kirjoja ja e-äänikirjoja neljässä eri palvelussa.Jonkin verran ruotsinkielisiä e-kirjoja löydät myös Ellibs- ja OverDrive-palveluista.

E-kirjat ja e-äänikirjat lyhyesti

Ohjeet e-kirjapalveluihin

Kuva: StockSnap