Kaksi ihmistä istuu sohvalla ja käyttää tietoteknisiä laitteita

Ohjeet e-lehtien etäkäyttöön

Kotimaisia aikakauslehtiä sekä ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä voit lukea silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Emagz

Emagz-palvelu sisältää 63 kotimaista aikakauslehteä.

Emagzin käyttö selaimella

Avaa eMagz-sivusto ja kirjaudu palveluun Helmet-kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Voit lukea lehtiä mobiililaitteiden ja tietokoneiden yleisimmillä nettiselaimilla. Käytä selaimen uusinta versiota.

Samaa lehteä voi lukea yhtä aikaa 1–6 käyttäjää. Lukuoikeuksien määrä vaihtelee lehdestä toiseen. Jos et pääse lukemaan haluamaasi lehteä, kokeile hetken kuluttua uudestaan.

Voit lukea lehteä korkeintaan kaksi tuntia kerrallaan, jonka jälkeen järjestelmä kirjaa sinut automaattisesti ulos. Jos olet kirjautunut sisään, mutta et käytä palvelua viiteentoista minuuttiin, järjestelmä kirjaa sinut ulos.

PressReader

PressReader sisältää ulkomaisia aikakaus- ja sanomalehtiä. Voit lukea lehtiä joko laitteesi selaimessa tai mobiilisovelluksella. Tarvitset kirjautumista varten kirjastokorttisi numeron ja PIN-koodin.

PressReaderin käyttö selaimella

Avaa PressReader-sivusto, napauta Sign in ja paina Library or group -vaihtoehtoa. Tämän jälkeen valitse Select library -listasta Library – Helmet libraries (offsite) ja kirjoita kirjastokorttisi numero ja PIN-koodisi niille varattuihin kenttiin.

Odota hetki, kunnes eteesi aukeaa PressReader HotSpot -ikkuna. Pääset selaamaan lehtivalikoimaa napauttamalla Select publication -painiketta. Löydät lehtivalikoiman myös valikon kohdasta Publications. Voit tämän jälkeen selailla lehtiä maan, kielen, aihepiirin tai lehtityypin mukaan tai hakea lehtiä nimellä. Lehti avautuu napauttamalla kansikuvaa.

PressReaderin käyttö sovelluksella

Hae maksuton PressReader-sovellus mobiililaitteesi sovelluskaupasta. Jos olet ladannut sovelluksen jo aikaisemmin, tarkista, että käytössäsi on sovelluksen uusin versio.

Avaa sovelluksen valikosta kohta Sign in. Napauta kohtaa Library tai kirjastokortin näköistä kuvaketta. Valitse Select library -listasta Library – Helmet libraries (offsite) ja kirjoita kirjastokorttisi numero ja PIN-koodisi niille varattuihin kenttiin. Odota hetki, kunnes eteesi aukeaa PressReader HotSpot -ikkuna.

Voit tämän jälkeen selailla valikoimaa, lukea lehtiä ja ladata niitä laitteesi muistiin luettavaksi ilman verkkoyhteyttä. Lehtien lataamisen aikana tulee HotSpot olla päällä. Jos Publications-osion yläreunassa näkyvä kahvikuppisymboli ei ole vihreä, käynnistä HotSpot sovelluksen asetuksista.

PressReaderin lehtiä voi käydä lataamassa myös Helsingin ja Espoon kirjastojen langattomissa verkoissa, jolloin sinun ei tarvitse kirjautua sovellukseen – riittää, että avaat sovelluksen kirjaston langattomassa verkossa.

Jos sovellus ei tarjoa mahdollisuutta kirjautua kirjastokortilla, toimi näin: Mene selaimella PressReaderin nettisivulle, kirjaudu kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla, klikkaa nimeäsi ja sitten kohtaa Manage account. Lisää tietoihisi sähköpostiosoite ja salasana. Käynnistä sovellus ja kirjaudu sisään käyttämällä tunnuksena sähköpostiosoitetta ja salasanaa.

Esimerkkejä PressReaderin aikakauslehdistä

Flipster 

Flipster  sisältää kymmeniä englanninkielisiä aikakauslehtiä, yhden kotimaisen ja kaksi espanjankielistä lehteä. Voit lukea lehtiä joko laitteesi selaimessa tai mobiilisovelluksella. Tarvitset kirjautumista varten vain kirjastokorttisi numeron.

Flipsterin käyttö selaimella

Kirjauduttuasi sisään palveluun kirjastokorttisi numerolla (ilman välilyöntejä) voit alkaa selailla lehtikokoelmaa. Valitse haluamasi lehti klikkaamalla sen kantta. Voit säätää lukuasetuksia, etsiä lehden sisällöstä ja halutessasi printata artikkeleita tai tallentaa PDF:nä. Pääset kätevästi myös lehden koko arkistoon.

Tuettuja selaimia ovat Internet Explorer 10 ja 11, Safarin, Chromen sekä Firefoxin uusimmat versiot.

Flipsterin käyttö sovelluksella

Voit lukea lehtiä iOS- tai Android-mobiililaitteilla ja joillakin määrätyillä Kindle Fire -tableteilla Flipster-sovelluksessa. Kun lataat lehtiä sovellukseen, voit lukea niitä ilman verkkoyhteyttä.

Lataa ilmainen Flipster-sovellus laitteesi sovelluskaupasta. Avattuasi sovelluksen paina ”Get started” -painiketta. Etsi Helmet-kirjastot ja paina sen jälkeen ”Log in”. Nyt voit kirjautua sovellukseen kirjastokorttisi numerolla. Lukeaksesi lehden näpäytä sen kansikuvaa ja sen jälkeen ”Download” painiketta. Lehden latauduttua voit lukea sen heti painamalla ”Read” -painiketta tai hyllystäsi myöhemmin.

Yhtäaikaisten lukuoikeuksien määrä vaihtelee lehdittäin, mutta käytännöllisesti katsoen ne ovat aina lainattavissa ja voit pitää ne laitteellasi niin kauan kuin haluat.

Flipsterin aikakauslehdet >

Kuva: StockSnap

Usein kysyttyä e-lehdistä