Ohjeet e-lehtien etäkäyttöön

Kotimaisia aikakauslehtiä sekä ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä voit lukea silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Epress (ent. eMagz)

Epress-palvelu sisältää yli 70 kotimaista aikakauslehteä.

Epressin käyttö selaimella

Avaa epress-sivusto ja kirjaudu palveluun Helmet-kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Voit lukea lehtiä mobiililaitteiden ja tietokoneiden yleisimmillä nettiselaimilla. Käytä selaimen uusinta versiota.

Samaa lehteä voi lukea yhtä aikaa 1–6 käyttäjää. Lukuoikeuksien määrä vaihtelee lehdestä toiseen. Jos et pääse lukemaan haluamaasi lehteä, kokeile hetken kuluttua uudestaan.

Voit lukea lehteä korkeintaan kaksi tuntia kerrallaan, jonka jälkeen järjestelmä kirjaa sinut automaattisesti ulos. Jos olet kirjautunut sisään, mutta et käytä palvelua viiteentoista minuuttiin, järjestelmä kirjaa sinut ulos.

Epressin lehtiluettelo

PressReader

PressReader sisältää ulkomaisia aikakaus- ja sanomalehtiä. Voit lukea lehtiä joko laitteesi selaimessa tai mobiilisovelluksella. Tarvitset kirjautumista varten kirjastokorttisi numeron ja PIN-koodin.

PressReaderin käyttö selaimella

Avaa PressReader-sivusto, napauta Käyttäjä -kuvaketta sivuston oikeassa ylälaidassa ja valitse Library or group -kirjautumisvaihtoehto. Kirjoita hakukenttään Helmet ja valitse hakutuloksesta HELMET Helmet Libraries. Kirjoita kirjastokorttisi numero ja PIN-koodisi niille varattuihin kenttiin. Laita ruksi kohtaan ”I agree to allowing PressReader to verify and exchange my registration with my public library” ja kirjaudu palveluun.

Odota hetki PressReader HotSpot –ikkunan avautumista. Pääset selaamaan lehtivalikoimaa napauttamalla Select publication -painiketta. Voit selailla lehtiä maan, kielen, aihepiirin tai lehtityypin mukaan tai hakea lehtiä nimellä. Lehti avautuu napauttamalla kansikuvaa.

Pääset takaisin palvelun aloitusnäyttöön napauttamalla Catalog -painiketta.

PressReaderin käyttö sovelluksella

Hae maksuton PressReader-sovellus mobiililaitteesi sovelluskaupasta. Jos olet ladannut sovelluksen jo aikaisemmin, tarkista, että käytössäsi on sovelluksen uusin versio.

Avaa sovellus ja napauta Käyttäjä -kuvaketta (Sign in). Valitse Libraries & Groups -kirjautumisvaihtoehto napauttamalla kirjastokortin näköistä kuvaketta. Napauta Select Library or Group, kirjoita hakukenttään Helmet ja valitse hakutuloksesta HELMET Helmet Libraries. Kirjoita kirjastokorttisi numero ja PIN-koodisi niille varattuihin kenttiin ja kirjaudu palveluun.

Odota hetki PressReader HotSpot -ikkunan avautumista. Pääset selaamaan lehtivalikoimaa napauttamalla Select publication -painiketta. Voit selailla lehtiä maan, kielen, aihepiirin tai lehtityypin mukaan tai hakea lehtiä nimellä. Lehti avautuu napauttamalla kansikuvaa. Pääset takaisin palvelun aloitussivulle näytön ylä- ja alalaidan nuolipainikkeilla.

Voit selailla valikoimaa, lukea lehtiä ja ladata niitä laitteesi muistiin luettavaksi ilman verkkoyhteyttä. Lehtien lataamisen aikana tulee HotSpot olla päällä. Jos kahvikuppisymboli ei ole vihreä, käynnistä HotSpot sovelluksen asetuksista.

PressReaderin lehtiä voi käydä lataamassa myös Helsingin ja Espoon kirjastojen langattomissa verkoissa, jolloin sinun ei tarvitse kirjautua sovellukseen – riittää, että avaat sovelluksen kirjaston langattomassa verkossa.

Esimerkkejä PressReaderin aikakauslehdistä

Flipster 

Flipster  sisältää kymmeniä englanninkielisiä aikakauslehtiä ja kuusi suomennkielistä lehteä. Voit lukea lehtiä joko laitteesi selaimessa tai mobiilisovelluksella. Tarvitset kirjautumista varten vain kirjastokorttisi numeron.

Flipsterin käyttö selaimella

Kirjauduttuasi sisään palveluun kirjastokorttisi numerolla (ilman välilyöntejä) voit alkaa selailla lehtikokoelmaa. Valitse haluamasi lehti klikkaamalla sen kantta. Voit säätää lukuasetuksia, etsiä lehden sisällöstä ja halutessasi printata artikkeleita tai tallentaa PDF:nä. Pääset kätevästi myös lehden koko arkistoon.

Tuettuja selaimia ovat Edgen, Safarin, Chromen sekä Firefoxin uusimmat versiot.

Flipsterin käyttö sovelluksella

Voit lukea lehtiä iOS- tai Android-mobiililaitteilla ja joillakin määrätyillä Kindle Fire -tableteilla Flipster-sovelluksessa. Kun lataat lehtiä sovellukseen, voit lukea niitä ilman verkkoyhteyttä.

Lataa ilmainen Flipster-sovellus laitteesi sovelluskaupasta. Avattuasi sovelluksen paina ”Get started” -painiketta. Etsi Helmet-kirjastot ja paina sen jälkeen ”Log in”. Nyt voit kirjautua sovellukseen kirjastokorttisi numerolla. Lukeaksesi lehden näpäytä sen kansikuvaa ja sen jälkeen ”Download” painiketta. Lehden latauduttua voit lukea sen heti painamalla ”Read” -painiketta tai hyllystäsi myöhemmin.

Yhtäaikaisten lukuoikeuksien määrä vaihtelee lehdittäin, mutta käytännöllisesti katsoen ne ovat aina lainattavissa ja voit pitää ne laitteellasi niin kauan kuin haluat.

Kuva: StockSnap

Usein kysyttyä e-lehdistä