Näistä linkeistä löydät hyödyllistä ja kiinnostavaa tietoa kirjastoista, kulttuurista ja yhteiskunnasta muualla verkossa. Linkit johtavat ulkopuolisille sivustoille.

Kirjastojen palveluita 

Makupalat

Suomen yleisten kirjastojen tuottama verkkosivujen hakemisto. Kokoelmaan on kerätty laadukkaita verkkosivuja tiedon tarvitsijoille.

eKirjasto

Yleisten kirjastojen e-aineistoja: kirjoja, äänikirjoja, lehtiä, musiikkia, videoita sekä kirjastojen digikokoelmia. Osa aineistosta on vapaasti käytettävissä, osan käyttämiseen tarvitset kirjastokortin ja PIN-koodin.

Finna

Kotimaisten museoiden, arkistojen ja kirjastojen aineistoja: kuvia, asiakirjoja, kirjoja, elokuvia. Osa on vapaasti käytettävissä verkossa.

Kirjastokaista

Kirjastojen yhteinen netti-tv ja -radio. Video- ja radio-ohjelmia kirjallisuudesta, kirjailijoista, kirjastoista ja niiden palveluista. Sisällöt vapaasti käytettävissä myös esityksissä.

Kirjastot.fi

Kirjastojen palvelujen yhteinen sivusto, josta löytyy tietoa muun muassa kirjallisuudesta, musiikkista ja lasten palveluista. Myös mahdollisuus hakea aineistoja kaikista Suomen kirjastoista.

Kysy kirjastonhoitajalta

Kirjastojen valtakunnallinen tietopalvelu, josta saa vastauksen kolmessa päivässä sähköpostiin. Myös kymmenien tuhansien jo vastattujen aiheiden haku.

Kirjallisuus ja lehdet 

Kansalliskirjaston digitoidut aineistot

Suomessa ilmestyneitä sanoma- ja aikakauslehtiä vuoteen 1929 asti vapaasti verkossa luettavissa. Samasta palvelusta löydät myös digitoituja karttoja, mainoksia, kirjoja yms.

Kirjasampo

Kirjastojen yhteinen kirjallisuuden verkkopalvelu, josta löydät kiinnostavia kirjailijoita, kirjoja ja uusia lukukokemuksia. Lasten ja nuorten kirjallisuudelle oma osio Sivupiiri.

Kotimaisten kielten keskus

Portaali, johon on koottu tietoa kotimaisista kielistä. Sivustolta löytyy muun muassa nimistöä ja kielenhuoltoa koskevia ohjeita, tietoa murteista ja Kielitoimiston sanakirja.

Onleihe - saksankielinen e-kirjasto

Goethe-Institutin maksuttomassa Onleihe-palvelussa voit lainata saksankielisiä e-kirjoja, äänikirjoja, videoita ja e-lehtiä. Käyttöä varten tarvitset tunnuksen, jonka saat rekisteröitymällä Mein Goethe -palveluun. Lisätietoja Onleihe-palvelusta.

Project Gutenberg

Vapaasti verkosta ladattavia ja luettavia e-kirjoja eri kielillä.

Runotietokanta

Lahden kaupunginkirjaston runotietokanta, josta voi hakea vieraskielistä runoutta. Kertoo, onko runo suomennettu ja mistä teoksesta se löytyy.

Suomen kirjallisuuden käännökset

Tietoa suomalaisen, suomenruotsalaisen ja saamelaisen kauno- ja tietokirjallisuuden käännöksistä.

Kulttuuri 

Elonet

Tietoa kotimaisista elokuvista.

Fono

Yleisradion äänilevystön tietokanta. Hakea voi muun muassa kappaleen, esittäjän, sanoittajan tai säveltäjän mukaan.

Ilona

Suomalaisen teatterin tietopankki, josta löytyy tiedot Suomen ammattiteattereiden esityksistä 1800-luvulta tähän päivään.

Kuvataiteilijamatrikkeli

Matrikkeli esittelee suomalaisia ja Suomessa asuvia ammattitaiteilijoita.

Laura

Sibelius-Akatemian ylläpitämä laulujen ja laulusuomennosten tekstitietokanta.

Musiikkikirjastot.fi

Kirjastojen musiikkiammattilaisten tekemä sivusto, josta löytyy tietoa musiikista ja musiikin hakutavoista sekä ajankohtaisia musiikkiin liittyviä blogeja.

Viola

Suomen kansallisdiskografia ja musiikkiaineiston yhteistietokanta. Tietoa kotimaisista äänitteistä ja nuoteista.

Yhteiskunta 

Suomi.fi

Kansalaisille keskeiset palvelut ja palveluoppaat. Voit asioida verkossa viranomaisten kanssa sekä tutkia omia tietojasi.

EUR-Lex

Portaali Euroopan unionin oikeudellisiin tietokantoihin.

Finlex

Tietoa Suomen lainsäädännöstä, tuomioistuinten ratkaisuja ja viranomaispäätöksiä.

HelsinginSeutu.fi

Ajankohtaista tietoa pääkaupunkiseudun yhteisistä palveluista.

InfoFinland.fi

Perustietoa maahanmuuttajille suomalaisen yhteiskunnan toiminnasta ja mahdollisuuksista eri kielellä.

Tilastokeskus

Monipuolista tilastollista tietoa Suomesta. Sivustolta löytyy muun muassa Suomen tilastollinen vuosikirja.