Promentor-verkkokielikurssit

Helmet-kirjaston asiakkaana voit käyttää Promentor-kielikursseja verkossa. Kurssit on laadittu yhdessä kieltenopettajien kanssa. Opiskeluun tarvitset vain kirjastokortin ja PIN-koodin.

Promentorin kurssivalikoimassa on alkeis- ja jatkokursseja, jotka soveltuvat itsenäiseen opiskeluun. Eniten valikoimaa on kotimaisissa kielissä sekä englannissa. Kurssit ovat interaktiivisia, jolloin opiskelija saa palautetta suoriutumisestaan. Kursseilla voi myös harjoitella puhetta ja ääntämystä.

Kielivalikoimassa ovat:

  • suomi
  • englanti
  • ruotsi
  • espanja 
  • saksa
  • venäjä
  • italia
  • ranska
     

Kirjaudu Promentorin sivustolle.

Näin käytät kielikursseja

Valitse Helmet-kirjasto ja kirjaudu syöttämällä kirjastokorttisi numero ja PIN-koodi. Kun olet kirjautumassa ensi kertaa palveluun, saat kyselylomakkeen (viimeistele tilisi), jossa kysytään nimesi sekä s-postiosoitteesi, jotta saisit tiedon varaamasi kurssin vapautumisesta. Sinua pyydetään myös hyväksymään Rockwayn, alustantarjoajan, käyttöehdot ja tietosuojaseloste.

Kielikurssit toimivat nettiselaimessa tietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla. Selain kannattaa päivittää uusimpaan versioon. Palvelu tarvitsee jatkuvan verkkoyhteyden. Äänittämiseen käytettävä kielistudio toimii vain tietokoneilla ja vaatii uusimman version Adoben Flash Playerista.

Kaikissa kursseissa on tukikielenä suomi, ja suomen kielen kurssit sopivat erityisesti maahanmuuttajille. Suomea 3 kerroksessa -kurssin tukikieleksi voit valita myös englannin.

Promentorin kielikurssit on jaettu pienempiin, yksittäisiin kokonaisuksiin tai osioihin, joita voi lainata korkeintaan 7 vuorokaudeksi kerrallaan. Yhteensä palvelussa niitä on 50. Kurssiosioiden lisenssimäärät vaihtelevat  välillä 1-5. Parhaimmillaan siis yhtä kurssiosiota voi lainata neljä käyttäjää samanaikaisesti. Voit myös tehdä varauksen kurssiin, jos se on lainassa.

Kielikursseilla voi suorittaa tehtäviä ja testejä, ja testien tulokset kirjautuvat muistiin omalle tilillesi. Suoritettuasi vähintään puolet kurssista saat siitä kokonaisarvion tyydyttävästä erinomaiseen. 

Katso myös kaikki Helmet-kirjastojen tarjoamat verkkokielikurssit.