Uudistuksia1

Arabianrannan kirjasto uudistuu

Uudistamme kirjaston tiloja ja tarkoituksena on mm. järjestään työtilat hieman rauhallisempaan paikkaa sekä avata syksyllä yksi toimistohuoneista asiakkaiden varattavaksi kokous/monitoimitilaksi. Lisäksi lastenosastolle tehdään lisää tilaa siirtämällä lasten Asko-tietokoneet aikuisten koneiden yhteyteen.

Olemme saaneet teiltä seuraavia ideoita:

  • Sohva lastenosastolle
  • Leikkipaikka ja sohva lastenosastolle
  • Lasten osastolle matto, jolla ollaan ilman kenkiä
  • Lehtinurkkauksesta tunnelmallisempi
  • Enemmän työskentelytilaa, rauhallista työskentelytilaa
  • Työpisteitä hyllyjen väliin

Kiitos toiveista ja näihin yritämme myös vastata ja mm. sisääntuloaula ilmoitustauluineen ja työskentelytilat on järjestetty uudelleen. Samalla lehtialue etsii uutta ilmettä. Ideoita saa yhä ehdottaa ja ne ovat tervetulleita!

Varsinaisten tilatoiveiden lisäksi on toivottu, että kirjasto säilyy kirjastona ja etteivät kirjat katoa mihinkään. Arabianrannan kirjasto säilyy kirjastona ja tuttu toiminta lasten satutunteineen ja asukastapahtumineen jatkuu. Suuri muutos sen sijaan on ollut se, että kaupunginkirjasto on siirtynyt varausten itsepalvelunoutoon ja aineistojen kellutukseen eli aineistot jäävät siihen kirjastoon, johon ne palautetaan. Uusi järjestelmä myös oppii, millaista aineistoa missäkin kirjastossa lainataan. Tulevaisuudessa asiakkaiden lainaukset ja palautukset siis vaikuttavat siihen, millaiseksi kirjaston kokoelma muodostuu.

Kesäisin terveisin

Harri Sahavirta, Arabianrannan kirjastonjohtaja.