Teija Haavistola: Kosketus

Arabianrannan kirjasto yhteistyössä Arabianrannan taiteilijoiden kanssa

Arabianrannan kirjasto järjestää yhdessä ArT - Arabianrannan taiteilijoiden kanssa kuukausittain vaihtuvan näyttelyn. Tervetuloa nauttimaan taiteesta!

ArT – ARABIANRANNAN TAITEILIJAT

Syksyllä 2016 Arabia–Toukola -alueella työskentelevät, useita kuvataiteen aloja edustavat taiteilijat perustivat ArT – Arabianrannan taiteilijat -nimisen yhteisön. Sen tarkoitus on lisätä taiteilijoiden, asukkaiden, yrittäjien ja alueen muiden toimijoiden välistä yhteistyötä sekä luoda taiteilijoille uusia väyliä taiteensa esittelyyn ja markkinointiin. Alkusysäyksenä ArT:n perustamiselle oli Metropolia Ammattikorkeakoulun CoINNO-projekti. Yhteistyön ensimmäiset tulokset ovat olleet Arabian katufestivaalien yhteydessä järjestetyt opastetut kävelykierrokset taiteilijoiden työhuoneille, Arabian kirjaston tiloissa pidetyt näyttelyt ja ArT:n palsta Kuohu-lehdessä. Syksyn 2017 kuluessa aloittaa toimintansa myös Arabian taiteilijoiden Taidelainaamo.

ArT – Arabianrannan taiteilijoiden työhuoneita on useissa eri kiinteistöissä. ArT:iin kuuluvia taiteilijoita työskentelee Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön tiloissa osoitteissa Hämeentie 135 ja Hämeentie 155. Ensin mainitussa osoitteessa on useita kuvataiteilijoiden työhuoneita. Jälkimmäisessä sijaitsee kolme eri tavoin jaettua isoa tilaa: Arabian Taidegraafikot, taidegraafikkojen ja valokuvaajien yhteistyöhuone Valligrafia sekä Hämiksen vintti, jossa on kuvataiteilijoiden, taidemaalarien ja valokuvataiteilijoiden työhuoneita sekä lyhytaikaiseen työskentelyyn tarkoitettu projektityöhuone Artsu. Hämeentie 155:ssä on lisäksi kahden taidemaalarin erilliset työhuoneet.

ArT:n tuleviin tapahtumiin ja taiteilijoihin voi tutustua ArT – Arabian taiteilijat Facebook-sivuilla ja Artovan kulttuurikalenterissa. Myös Taidelainaamon sivuilta osoitteessa: http://www.artlainaamo.com/ löytyy tietoa teoksiaan tällä hetkellä vuokraavista taiteilijoista (Teija Immonen, Merja Heino, Sirpa Häkli, Helka Immonen, Taina Kokkonen, Taina Rantala, Sirkka Tapio, Anna-Leena Vilhunen, Anna Sihvonen).

Sirpa Häkli, kuvataiteilija | taidemaalari, 16.6.2017