Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Tuho ja toivo -ilta

Vieraaksi saapuu tietokirjailija, toimittaja Elina Järvi ja Tuho ja toivo -kirjassa esiintyvä Petri, joka kertoo selviytymisestä ja vertaistuen tärkeydestä. Järven kolmas kirja ilmestyi lokakuussa 2021.

Tuho ja toivo : Suomalaisen huumetodellisuuden vuosikymmeniä, Bazar, 2021

Riippuvaiselle huumeet ovat kuin ilma, jota hengittää Elina Järven tietokirja Tuho ja toivo katsoo Suomea huumeiden käyttäjien näkökulmasta eri vuosikymmenillä. Tuho ja toivo käsittelee huumeiden käyttöä moralisoimatta, riippuvuussairauden näkökulmasta. Mukana on eri-ikäisten huumeita käyttäneiden ihmisten omakohtaisia kertomuksia: muiden henkilöiden ohella kirjassa elämästään kertoo kansainvälisestikin arvostettu muusikko Jukka Tolonen. Ääneen pääsevät myös poliisit, tutkijat ja päihdelääkärit, heidän joukossaan Subutex-lääkärinä tunnetuksi tullut Pentti Karvonen.

Kirjassa pohditaan myös Suomen huumeongelman ratkaisukeinoja. Mitkä ovat suomalaisen korvaushoidon vahvuudet ja heikkoudet? Mikä on ihmisen kohtalo silloin, kun päihdehoidon määrärahat loppuvat? Myös toivo on kirjassa läsnä: huumeriippuvuudesta voi päästä eroon.

Arabianrannan kirjasto

2.5.2022 klo 18.00 - 20.00

Viimeksi päivitetty 28.4.2022