risto

Entressen kirjaston alakouluyhteistyö

Tervetuloa kirjastoon!

Alta löydät kuvaukset palveluista, jotka ovat saatavilla alakoululuokille Entressen kirjastossa syksyllä 2019. Työpajoja on saatavilla myös muissa Espoon kirjastoissa.

KULPS!-KIRJAILIJATAPAHTUMAT

3.-10.-luokkalaisten on mahdollista osallistua Lukukeskuksen kanssa yhteistyössä toteutettuun kirjailijatapahtumaan kirjastossa. Kirjailijatapahtumia järjestetään pääsääntöisesti lähikirjastossa. Ilmoittautumisaika on 15.8. – 31.8.2019. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä.

KOKEILISITKO? KIRJASTON TYÖPAJAT

Tänä lukuvuonna kaikille espoolaisluokille on tarjolla yhteinen työpajavalikoima, ja sisältökooste ja ilmoittautumislomake löytyvät samalta sivulta. Opettaja voi ilmoittaa luokkansa yhteen jossain mainituista kirjastoista järjestettävään työpajaan kirjaston tai koulun aluerajoista riippumatta. Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan täällä.

LUKUKOIRATUNNIT PIENRYHMILLE

Lukukoiralle lukeminen ja lukukoiran tapaaminen kohottavat lukemisvaikeuksien kanssa kamppailevan lukijan itsetuntoa ja auttavat treenaamaan lukemista. Lisätietoa ja ilmoittautumislomakkeen löydät täältä.

______________________________________

VINKKAUKSET JA OPASTUKSET ALAKOULUILLE

Ilmoittaudu tästä vinkkauksiin ja opastuksiin!

Tutustumiskäynti kirjastoon + kirjamaistiaiset 1.–2.-luokkalaisille ja valmistaville luokille (45 min) 
Tule tutustumaan ryhmäsi kanssa kirjaston tiloihin, palveluihin ja aineistoon. Samalla voimme tehdä kirjastokortteja. Kirjasto-opastuksen yhteydessä tarjoamme kirjamaistiaiset.

Kirjavinkkaus + tutustuminen kirjaston Pajaan 1.–2.-luokkalaisille ja valmistaville luokille (60 min) 
Houkuttelemme lapsia lukemaan esittelemällä ikätasolle sopivia kirjoja. Vinkkaus voidaan toteuttaa myös toiveiden mukaisesti, esim. johonkin teemaan sopivaksi. Lisäksi esittelemme kirjaston Pajan ja kerromme, mitä kaikkea koululaiset voivat tehdä siellä.

Kirjavinkkaus 3.-luokkalaisille (45 min) 
Houkuttelemme lapsia lukemaan esittelemällä ikätasolle sopivia kirjoja. Vinkkaus voidaan toteuttaa myös toiveiden mukaisesti, esim. johonkin teemaan sopivaksi.

Tutustuminen kirjaston Pajan ihmeellisyyksiin 3.–6.-luokkalaisille (60–90 min)  
Tutustutaan 3D-tulostukseen ja vinyylileikkuriin. Ryhmä saa 3D-tulostaa luokalle oman maskotin. Tulostukseen menee noin tunti. Sillä aikaa oppilaat saavat tehdä vinyylileikkurilla oman tarran. Tarramallin voi valita eri vaihtoehdoista. Huom. kirjasto ottaa opettajaan yhteyttä sopiakseen tarkan sisällön ja keston.

Helmet-tiedonhaun opastus 4.–6.-luokkalaisille (90 min) 
”Mitä avaruudessa on?” ”Millaisia eläimiä asuu Amazonian viidakossa?”  Pidämme Helmet-tiedonhaun opastuksen luokan toivomista aiheista ja teemoista. Opastus sopii erityisen hyvin esimerkiksi esitelmien ja ryhmätöiden yhteyteen.

Kirjavinkkaus tai kirjamaistiaiset 4.–6.-luokkalaisille (45 min) 
Houkuttelemme oppilaita lukemaan esittelemällä ikätasolle sopivia kirjoja. Vinkkaus voidaan toteuttaa myös toiveiden mukaisesti, esim. johonkin teemaan sopivaksi. Huom. Kirjasto tarjoaa vinkkausta ensisijaisesti 3.-luokkalaisille. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan järjestämään vinkkauksia myös 4.–6.-luokkalaisille.

Moniaistista kirjavinkkausta Aikamatka-teemalla 5.–6.-luokkalaisille (60 min)
Tervetuloa seikkailemaan historiallisiin aikakausiin ja rinnakkaismaailmoihin. Matkalle lähdetään silmät sidottuna opetustilan edestä. Päivämäärät: 22.10, 23.10, 24.10, 31.10. ja 1.11. klo 9-12 välillä, mainitse päivämäärä ja kelloaikatoive.

Taikuutta ja ihmeolentoja – Fantasiakirjavinkkaus 4.–6.-luokkalaisille (60 min)
Tutustutaan fantasian eri lajeihin ja vinkataan fantasiakirjallisuutta.

Ilmoittaudu tästä vinkkauksiin ja opastuksiin!