lapset

Entressen kirjaston päiväkotiyhteistyö


Tervetuloa kirjastoon! Kun varaat ajan, ole hyvä ja kerro ryhmän koko ja toiveenne. Ohjattujen käyntien lisäksi olette aina tervetulleita omatoimiretkille kirjastoon – kirja-aarteet odottavat!

Nähdään kirjastossa!

Satutuokiot
Suomenkieliset satutuokiot keskiviikkoisin klo 10 Satuhuoneessa. Kesto noin 30 minuuttia, ei ennakkoilmoittautumista. Satutuokioita myös räätälöidysti, esimerkiksi eri kielillä tai tietyn teeman mukaan.
Lisätietoja: johanna.ponsimo@espoo.fi

Satujooga
Satujoogahetkiä 5-6 -vuotiaille. Satujooga yhdistää tarinan helppoihin joogaliikkeisiin leikin varjolla. 
Lisätietoja ja ilmoittautumiset: johanna.ponsimo@espoo.fi

MuksuKino ja EskariKino
Elokuvanäytös lapsille kirjaston Sinisessä huoneessa noin kaksi kertaa kuukaudessa.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset: sini.peltola@espoo.fi

Kirjaleikki esikoululaisille
Eskareille tarjoamme tutustumiskäyntejä kirjastoon kirjastohaltijan matkassa.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset: petra.rukkinen@espoo.fi

Kirja- ja teemapaketit
Lastenosaston työntekijät kokoavat mielellään päiväkodeille kirja- ja teemapaketteja erilaisista aiheista. Paketin kokoamisesta on hyvä sopia vähintään viikkoa ennen noutoaikaa. Kirjoista tehdään varaukset päiväkodin kortille ja ne ovat sovitusti noudettavissa itsepalveluvaraushyllystä.
Lisätietoja: johanna.ponsimo@espoo.fi

Esityksiin ilmoittautuminen
Järjestämme vuoden mittaan muutamia tapahtumia, joihin myös päiväkotiryhmät voivat ilmoittautua. Ilmoitamme niistä aina erikseen kirjastossa sekä isommista tapahtumista myös sähköpostitse.

Helmet-Satudiplomi
Helmet-Satudiplomi on tarhaikäisille suunniteltu lukudiplomi, jossa kirjoja voi esimerkiksi lukea lapsille ääneen tai kuunnella äänikirjoja. Satudiplomi luovutetaan ryhmälle, kunhan kymmenen kirjaa (joista viisi oltava satukirjaa) on luettu tai kuunneltu. Lisätietoa Satudiplomista ja siihen kuuluvista kirjoista löydät >> täältä.

Päiväkodin kirjastokortti
Päiväkodilla voi olla oma kirjastokortti. Kortti on voimassa vuoden kerrallaan ja sen vastuuhenkilö on vastuussa kortilla lainatusta aineistosta. Vastuuhenkilön tulee esittää voimassa oleva kuvallinen henkilötodistus korttia haettaessa ja uusittaessa. Lisätietoja kortista Helmet-kirjaston käyttösäännöistä.