Entressen kirjaston paja

Entressen kirjaston paja - meillä saa tehdä!

Paja sijaitsee sisäänkäynnin vieressä, infotiskiä vastapäätä. Osastolla on asiakkaille seisomatyöasemia, joilta voi tulostaa osastolla sijaitsevaan tulostimeen.


Pajasta löytyy seuraavia laitteita:

3D-tulostimia, vinyylileikkuri, laminointilaite, ompelukone, silityslauta ja rauta, lämpöprässi, kuvankäsittelykone, kuvaskanneri, laminointilaite ja erilaisia työkaluja.

Laitteet ovat koronarajoitusten voimassa ollessa ainoastaan omatoimikäytössä. Varaa laite osoitteessa varaamo.espoo.fi 
 

Pajan varattavat laitteet:

3D-tulostimet: Pajassa on Ultimaker 2+ sekä Ultimaker 3 3D-tulostimia. Niillä voidaan tulostaa pieniä esineitä. Tulostamiseen käytetään PLA tai PVA-muovia, joka on uusiutuvista materiaaleista tehtyä biohajoavaa muovilankaa.

Dia-negatiivi- skanneri: Skannerin malli on Epson Perfection V850 Pro, joka on A4-kokoinen tasoskanneri. johon on seuraavat filmi/dia-sovittimet; 35 mm:n filmi: 3 x 6 kuvaa, 35 mm:n diat: 12 kuvaa, 120/220, keskikoko (enint. 6 x 20 cm): 1 kuva, 5 x 4 tuumaa: 1 kuva, enintään 203 x 254 mm (8 x 10 tuumaa) filmialueen ohjaimen avulla, enintään 149 x 247 mm Digital ICE -tekniikan avulla.
 

Ompelukone: Bernina 1008. Kirjastossa on mustaa ja valkoista lankaa, nuppineuloja, saksia ja muita perusompelutarvikkeita.


Vinyylileikkuri: Roland CAMM-1 GS-24.  Materiaalileveys max. 61cm. Vinyylileikkurilla voi leikata tarroja (max 61 cm) tai lämmönsiirtokalvoja (max 50 cm). Lämmönsiirtokalvoilla tehdyt kuvat voi painaa puuvilla- tai pellavakankaisiin Pajan lämpöprässin avulla. Lämpöprässi on Blue Press Line koko: 40 cm x 50 cm. Kankaat on tuotava itse.