Espoon kouluyhteistyön orava

Kirjaston palvelut Espoon peruskouluille syksyllä 2020

Ilmoittautumisohjeet sekä kirjastovierailuiden tarkemmat sisällöt kerrotaan Kulttuuriespoon Kirjastopolku-sivustolla:

Esiopetukselle
Alakouluille (ilmoittautuminen alkaa ke 26.8.2020)
Yläkouluille (ilmoittautuminen alkaa pe 21.8.2020)

Lukisitko? Tiedätkö? Kokeilisitko?

Kirjastopolku innostaa lukemaan, tutustuttaa oppilaat tiedonhaun menetelmiin ja tarjoaa kiinnostavia kirjailijavierailuja sekä erilaisia työpajoja. Kirjastossa kasvaa taito kertoa omaa ja ymmärtää toisen tarinaa. Oman opettajan kanssa tehdyillä kirjastokäynneillä on kauas kannatteleva merkitys. 

Kirjastoissa kehitettiin viime keväänä toimivia etäpalveluita ja olemme varautuneet mahdolliseen toiseen korona-aaltoon myös syksyllä. Pyrimme takaamaan turvallisen asioinnin kirjastoissa kaikille asiakkaille ja noudattamaan turvavälejä sekä henkilökunnan että asiakkaiden kesken. Toivomme, että kirjastoissa vierailevien ryhmien koot ovat maltillisia. Voimme joutua rajoittamaan ryhmien kokoa kirjaston tilojen mukaan.

Kaikki peruskoululaisten ohjatut kirjastovierailut ovat KULPS-vierailuita. Kaikki kirjastovierailut ovat luokille maksuttomia. Opettaja voi valita luokalleen yhden ohjatun vierailun kerrallaan. Uuden varaaminen voi olla mahdollista, kun edellinen varaus on käytetty. Työpajaviikolle tai kirjailijavierailuun* voi kuitenkin varata ajan, vaikka luokalla olisi varaus myös vinkkaukseen tai muuhun kirjaston ryhmäkäyntien perustarjontaan.

Kaikkea tarjontaa et välttämättä saa luokallesi omaan lähikirjastoosi ja kauemmas lähteminen on korona-aikaan hankalaa. Moni ohjelma onnistuu kuitenkin etäyhteyksin.

Tavoitteemme on tavata lukuvuoden aikana kaikki luokat joko kirjastossa, koulussa tai etänä. Ohjattujen kirjastovierailujen lisäksi luokat ovat tervetulleita käyttämään kirjastoa omatoimisesti opettajan johdolla. 

KULPS!-kirjailijatapahtumat

Lukuvuonna 20-21 *kirjailijavierailuilla pyritään tavoittamaan kaikki 4.-luokkalaiset. Kirjailijatapahtumia on tarjolla myös erityisryhmille ja yläkoululaisille. 

Lukupiirikirjat ja teemakassit

Kirjastojen työntekijät kokoavat pyynnöstä lainattavia kirjakasseja & lukupiirisatseja erilaisista aiheista. Kirjakassin kokoamisesta on hyvä sopia vähintään kolme viikkoa ennen noutoaikaa. Materiaalista tehdään varaukset tilaajan kortille, nouto itsepalveluna varaushyllystä. 

Kirjastokortti

Kirjastokortti kuuluu jokaisen oppilaan työkalupakkiin! Oppilas voi saada kirjastokortin joko käymällä kirjastossa yhdessä vanhemman kanssa tai tuomalla kirjastoon vanhemman täyttämän korttihakemuksen. Mikäli useampi oppilas on vailla kirjastokorttia ja haluat hoitaa asian kuntoon kirjastovierailun yhteydessä, otathan etukäteen yhteyttä kirjastoon.   

Korttihakemus (PDF)

Luokalla tai päiväkotiryhmällä voi olla oma laitoskirjastokortti. Kortti on voimassa vuoden kerrallaan ja sen vastuuhenkilö on vastuussa kortilla lainatusta aineistosta. Vastuuhenkilön tulee esittää voimassa oleva kuvallinen henkilötodistus korttia haettaessa ja uusittaessa. Lisätietoja kortista Helmet-kirjaston käyttösäännöistä.

Celia-kirjasto

Kirjastossamme voi rekisteröityä Celian asiakkaaksi. Rekisteröitymiseen tarvitaan huoltajan täyttämä ilmoittautumislomake. Lisätietoja löydät täältä

Tervetuloa kirjastoon!

Lisätietoja ja apua pulmatilanteissa:

etunimi.sukunimi@espoo.fi

Reeta Voutilainen, palvelupäällikkö
Éva Kelemen, esiopetuksen ja kirjaston Öppiäis-yhteistyö
Heliminna Hakala, alakoulujen ja kirjaston yhteistyö
Marjukka Peltonen, yläkoulujen ja kirjaston yhteistyö

Kuvalähde: Canva.com kuva-arkisto