Tapahtuman järjestäminen


Tuo tapahtumasi kirjastoon!

Tarjoamme Entressen kirjaston monikäyttöiset tilat ja tekniikan ilmaiseksi käyttöösi!

Olemme monipuolinen tapahtumakeskus, jossa järjestetään vuosittain satoja tilaisuuksia kaikenikäisille: peli-iltoja, luentoja, satutuokioita, kirjailijavierailuja, tanssi- ja musiikkiesityksiä, kielikahviloita, teatteria, messuja, käsityöpajoja, lavatansseja ja kokouksia.

Tutustu tiloihimme, ota yhteyttä ja kerro rohkeasti oma tapahtumaideasi. Autamme mielellämme Sinua toteuttamaan sen!

> Ota yhteyttä täyttämällä tapahtuman varauspyyntö-lomake

17828968364_d8d664ac27_k.jpg

Tapahtumatilat

Entressen kirjastossa on paljon eri tarkoituksiin sopivia tapahtumatiloja. Osan voit varata itsenäisesti Varaamo-palvelustamme, osan käytöstä voit sopia tapahtumakoordinaattorimme kanssa.

Jos haluat kurkistaa, mitä kirjaston tiloissa on tehty aikaisemmin, voit katsella valokuvia täällä https://www.flickr.com/photos/entressenkirjasto/albums
 

Itsenäisesti varattavat tilat

Sininen huone on pöydillä, tuoleilla ja esitystekniikalla varustettu kokous- ja tapahtumatila noin 50 henkilölle.

Ryhmätyötila Aisti on pöydällä, tuoleilla ja esitystekniikalla varustettu pienten ryhmien työskentelytila. Huoneeseen mahtuu mukavasti 4-5 henkeä. Tilaa on mahdollista käyttää myös Aistien-menetelmän mukaiseen työskentelyyn.

Jukeboksin soittohuone on äänen monitoimitila. Se toimii pienenä treenikämppänä, harjoitustilana tai nauhoitusstudiona maksimissaan viidelle hengelle. Voit varata soittohuonetta itsenäisesti sen jälkeen, kun olet allekirjoittanut käyttösopimuksen ja saanut itsellesi musapassin kirjaston infotiskiltä.

Koordinaattorin kautta varattavat tilat

Estradi on esitys- ja äänentoistotekniikalla varustettu avoin tapahtumatila keskellä kirjastoa. Se sopii hyvin erilaisten puhetilaisuuksien, musiikkiesitysten, teatterin tai vaikkapa liikuntahetken pitämiseen. Tilaan saa istumapaikat 100 hengelle.

Jukeboksi on Entressen kirjaston tunnelmallinen musiikkitila, jossa järjestetään muun muassa lavatansseja, tanssinopetusta ja erilaisia musiikki-iltoja. Monipuolisella tekniikalla, korokelavalla,  sekä pöydillä ja sohvilla varustettu tila sopii hyvin erilaisiin esityksiin ja ryhmätoimintaan. Pitkulaiseen saliin mahtuu mukavasti noin 50 henkeä.

Paja on monipuolisilla laitteilla kuten 3D-tulostimilla, vinyylileikkurilla ja ompelukoneilla varustettu avoin työskentelytila, joka soveltuu hyvin erilaisten toiminnallisten askartelu- ja työpajojen järjestämiseen.

Nuortentila Kibe on nuorten oma suuri avotila, jossa on mm pingispöytä, pelikoneita, sohvia, pöytiä ja tuoleja. Tila soveltuu hyvin esimerkiksi messu- tai popup-tyyppisten tapahtumien järjestämiseen. Avotilaan saa istumapaikat noin 100 ihmiselle.

Valatori on Entressen kauppakeskuksen suojaisa sisäpiha, jossa voi järjestää erilaisia toiminnallisia tapahtumia etenkin kesäaikaan.

Jos haluat järjestää tapahtuman näissä tiloissa, ota yhteyttä tapahtumakoordinaattoriin täyttämällä tämä tapahtuman varauspyyntö-lomake tai sähköpostitse osoitteeseen kirjasto.entresse@espoo.fi

26722192251_e6062b4e04_k.jpg
 

Tapahtumakäytännöt

Ilmoita ajoissa

Ota yhteyttä ajoissa, mielellään kuusi viikkoa ennen tapahtuman ajankohtaa. Näin ehdimme valmistelemaan ja markkinoimaan tapahtumaa riittävästi. Kerro tapahtuman nimi, sisältö, ajankohta, esiintyjät ja yhteyshenkilön tiedot. Myös tekniset tarpeet ja tilajärjestelyt kuten tuolit, mikrofonit, tietokone ja tv-näyttö on sovittava jo varausvaiheessa.

Kirjasto mainostaa tapahtumia kirjaston nettisivuilla, digitaalisilla näytöillä ja sosiaalisessa mediassa harkintansa mukaan.
 

Avointa ja maksutonta

Kirjaston avoimissa tiloissa, kuten Estradilla järjestettävien tapahtumien tulee olla kaikille avoimia ja pääsymaksuttomia. Etusijalla tilavarauksissamme ovat kulttuuriset ja yhteiskunnalliset tapahtumat.
 

Omat tarjoilut

Kirjasto ei valitettavasti tarjoa mahdollisuutta kahvin keittoon tai tarjottavan ruoan valmistukseen. Tilaisuuksiin voi tilata tarjoilua esimerkiksi Entressen kauppakeskuksen kahviloista. Tilaisuuksiin voi tuoda myös omia valmiita tarjottavia.

Oma tekniikka ja osaaminen

Kirjasto ei automaattisesti tarjoa tietokonetta tiloissaan järjestettäviin tapahtumiin. Kannettavan tietokoneen voi kuitenkin lainata itse Entressen Pajasta. Lainaukseen tarvitset kirjastokortin ja tunnusluvun. Myös omia tietokoneita voi käyttää. Kirjastossa on käytössä Espoon kaupungin langaton asiakasverkko, Espoo asiakas.

Kirjaston henkilökunta varautuu sovittaessa avustamaan tekniikan kanssa. Musiikkiesityksiin emme kuitenkaan tarjoa miksaajapalvelua, vaan ainoastaan miksauslaitteen.

Tapahtuman mainostaminen

Kun tila on varattu, muista mainostaa tapahtumaasi omissa verkostoissasi ja sosiaalisessa mediassa. Voit myös lisätä tapahtumasi tiedot esimerkiksi Espoon kaupungin tapahtumakalenteriin tai ehdottaa sitä lehtien menokoneisiin:

Espoon kaupungin tapahtumakalenteri
Helsingin Sanomien menokone
Etelä-Suomen median menoinfo

Kirjasto mainostaa tapahtumia Helmet-sivustolla ja digitaalisilla näytöillä harkintansa mukaan. Mainontaa varten tarvitsemme korkealaatuisen valokuvan ja lyhyen esittelytekstin. Voit myös toimittaa meille tapahtumajulisteen, jonka laitamme esiin kirjastotilassa. 

Tapahtumien kuvaaminen esimerkiksi sosiaaliseen mediaan on sallittua, julkisen tilan asettamien sääntöjen mukaisesti. Alle 18-vuotiailta kuvissa / videoissa näkyviltä tulee olla vanhempien lupa kuvien julkaisuun.

24088811368_389a189873_k.jpg


Varattavien tilojen yleiset käyttösäännöt 

1. Varattu tila kalusteineen on varaajan käytettävissä sopimuksessa määriteltynä aikana. Mahdollisten alkuvalmistelujen ja loppusiivouksen tulee sisältyä varattuun aikaan. Seuraavan varaajan tulee päästä aloittamaan, kun hänen oma varauksensa alkaa. 

2. Kirjastossa ei voi järjestää tilaisuuksia, joista otetaan pääsy- tai osallistumismaksu (koskien materiaalikuluja). 

3. Varaaja on korvausvelvollinen, mikäli tilan käyttäjät aiheuttavat vahinkoa kiinteistölle tai irtaimistolle. Vahingoista on ilmoitettava välittömästi kirjaston henkilökunnalle. 

4. Tilaisuuden sisältö tai luonne ei voi olla ristiriidassa Suomen lain kanssa tai hyvän tavan vastainen. 

5. Kirjastolla on tarvittaessa ja harkintansa mukaan oikeus evätä varaajan pääsy varattavaan tilaan tai keskeyttää tilaisuus. 

16455800400_0c8a7c2003_c.jpg

Tervetuloa tuottamaan elämyksiä

Entressen kirjastoon!