Harry Potter -ilta

Entressen suuri joukko-ilmiintyminen!

Kansainvälistä Harry Potter -iltaa (#HarryPotterBookNight) vietettiin useissa pääkaupunkiseudun kirjastoissa toistamiseen 4.2.2016.

Rautatieasema.jpg Kaikkiin tapahtumakirjastoihin tuli yleisövyöry. Entressen kirjastossa kävi illan aikana yli tuhat innokasta Potter-fania vauvasta vaariin. Tässä pieniä maistiaisia kirjastostamme, joka muuttui hetkeksi Tylypahkaksi.

Tylypahkaan pääsi tietysti laiturilta 9 ja ¾. Harry Potter ja Molly Weasley toivottivat laiturialueella vieraat tervetulleiksi. Lapset saivat kelmienkartasta tehdyt passit, joihin sai kerätä leimoja työpajoista.  Passia vastaan sai kermakaljan Vuotavasta Noidankattilasta. Rehtori Dumbledore lajitteli oppilaat tupiin pinssimerkkien avulla.

Työpajojen suosio oli yhtä suuri kuin viime vuonna, mutta nyt pajoja oli enemmän eikä aika mennyt kokonaan ihmistulvan hallintaan kuten viime vuonna. Taikaliemipajaa johti McGarmiwa, ja hänen johdollaan niin aikuiset kuin lapset kirjoittivat taikaliemireseptejä muun muassa masennusta vastaan. Luna Lovekivalla oli Ihmeotusten paja, jossa pääsi ilmiantamaan kohtaamiaan erikoisia eläimiä tai luomaan oman otuksen.
Kalkaros.jpg
Hagridin loitsupajassa taiottiin uusimman tekniikan avulla. Kalkaros ja Bellatrix puolestaan opettivat loitsuja vanhanaikaisesti taikasauvojen avulla suosien röyhkeästi Luihuisia. Mustain siskosten taikasauvapajassa Bellatrix siskonsa kanssa loihti upeita taikasauvoja. Tylypahkan ruotsinkieliset työntekijät takoivat taikoja pajassaan maagisella laitteellaan, jota kirjoituskoneeksi kutsuttiin.

Kalkaros kavereineen johti HelMet-kirjastojen välisen tietokilpailun. Kalkaroksena toimi Chris Kaukonummi. Hän on koko Potter-tapahtuman ideoija. Reilu vuosi sitten Chris lähetti Helmet-kirjastoille ehdotuksen, että kirjastot lähtisivät tähän kansainväliseen tapahtumaan mukaan, ja mehän lähdimme! Chris kavereineen järjesti Entressen kirjastoon myös hienon näyttelyn Potter-fanituotteista, joita olikin kahden vitriinin verran. Dobby vieraili lastenosastolla tasaisin välein suolustuttamassa yleisöä. Hän oli Bellatrixin kanssa illan suosituimpia hahmoja.
jästi.jpg
Vuotavassa Noidankattilassa oli lämmin ja kodikas tunnelma. Niipperin koululaiset toimivat kahvilan pitäjinä Potter-henkisesti leivoksen nenänpäitä myöten. Saimme runsaasti kiitoksia siitä, että olimme panostaneet illan rekvisiittaan ja pukuihin. Tässä erään äidin palautteen mukana tullut innostunut blogikirjoitus tapahtumastamme: http://haaveenahyvakuva.blogspot.fi/2016/02/terveisia-tylypahkasta.html

Suosittelen lämpimästi kaikkia kirjastoja osallistumaan ensi vuonna Harry Potter -iltaan! Meillä tämä oli yleisömenestys ja saimme runsaasti kiitoksia sekä uusintahaasteen. Ja mehän rakastamme haasteita.

Katso kaikki kuvat Entressen kirjaston Facebookin kansiosta.

Lue lisää vuosittaisesta tempauksesta: Harry Potter Book Night

Pirkko.jpg

Pirkko Ilmanen / McGarmiwa, Entressen kirjasto