Kouluyhteistyö

Kirjasto on monipuolinen oppimisympäristö – voit tuoda luokkasi opettelemaan kirjaston käyttöä, lainaamaan, sukeltamaan houkuttelevien tarinoiden maailmaan ja osallistumaan ohjatuille ryhmäkäynneille. Tervetuloa!

Kouluyhteistyön vastaavat Etelä-Haagan kirjastossa:

Marcus Granfors
marcus.granfors@hel.fi
09 3108 5032

Lenne Näyhö
lenne.nayho@hel.fi
09 3108 5032
 

Etelä-Haagan kirjasto tarjoaa jokaiselle 1.-, 3.- ja 7. -luokkalaiselle seuraavat palvelut:

Ekaluokkalaisen kirjastostartti

Järjestämme luokallenne kirjastostartin, jonka yhteydessä pääsette tutustumaan kirjaston toimintaan. Kutsumme luokkanne kirjastostarttiin ensimmäisen kouluvuoden aikana. Ekaluokkalaiset saavat startin yhteydessä ekaluokkalaiskampanjan kirjan omakseen. Oppilaat voivat noutaa kirjalahjan myös jo ennen luokkakäyntiä opettajan jakamaa kampanjakorttia vastaan. Kortit toimitetaan opettajille syyslukukauden alkupuolella. Kirjastostartti voidaan tarvittaessa toteuttaa myös etätapahtumana.

Lukuintoa 3.-luokkalaisille

Kirjavinkkaus, jossa oppilaat tutustuvat kiinnostaviin ja inspiroiviin kirjoihin kirjaston henkilökunnan opastuksella. Kutsumme luokkasi kirjastokäynnille kolmannen kouluvuoden aikana. Vinkkaus voidaan tarvittaessa hoitaa myös etäyhteyden välityksellä.

Kirjavinkkaustapahtumat 7.-luokkalaisille Oodissa

Esityksellinen kirjavinkkaus helsinkiläisille 7.-luokille. Tapahtumat järjestetään maalis-huhtikuussa 2021 Maunula-talon Metsäpurosalissa, Vuotalon Vuosalissa sekä Oodissa. Varaukset esityksiin tehdään kultus.fi -sivuston kautta vuoden 2021 alussa. Tapahtumasta tiedotetaan lisää Kaskon kautta syksyn 2020 aikana. Lisätiedot: minna.rimpila@hel.fi.

Muut Etelä-Haagan kirjaston palvelut kouluille

Covid19-pandemian vaikutukset palveluihin

Kirjastoissa noudatetaan hallituksen antamia suosituksia kouluyhteistyön osalta. Poikkeusolosuhteissa tiedotamme toimintatavoista sivulla helmet.fi/kouluyhteistyohelsinki ja kunkin kirjaston kotisivuilla Koulut ja päiväkodit -osiossa. Olemme varautuneet 1., 3. ja 7.-luokkien palveluiden toteuttamiseen tarvittaessa myös etänä.

Materiaaleja etäopetuksen tueksi

Kirjasto kotona -sivulta löydät ideoita ja sisältöjä etäopetuksen tueksi. Myös kirjaston materiaalipankista löytyy ideoita mediakasvatukseen ja lukemaan innostamiseen.

Ehdota yhteistyötä!

Osallistumme mielellämme erilaisiin projekteihin ja toteutamme koulujen toiveita mahdollisuuksien mukaan. Ole siis rohkeasti yhteydessä, jos sinulla on kehittämisideoita tai toiveita tietynlaisesta yhteistyöstä. Otathan kuitenkin yhteyttä hyvissä ajoin - kirjastossamme tapahtuu paljon, joten viime tipassa esitettyjä toiveita emme ehdi toteuttaa.

Kirjoja koulutyön tueksi

Kaipaatteko kirjoja jostain tietystä aihepiiristä? Tutkitteko jotain ilmiötä, josta tahtoisitte tietää lisää? Voitte pyytää meitä keräämään teille kirjapaketin tietystä aiheesta ja käydä sitten lainaamassa kirjat luokan kanssa.

Lukupiirit

Pidetäänkö luokassanne lukupiiriä? Kaipaatko ehdotuksia siitä, mitä voisitte lukea ryhmissä? Voimme myös varata useamman kappaleen samaa kirjaa lukupiiriänne varten. Ole yhteydessä kouluyhteyshenkilöön!

Itsenäinen kirjaston hyödyntäminen ryhmän kanssa

Koululuokat ovat aina tervetulleita kirjastoon.Ohjattujen ryhmäkäyntien lisäksi luokat ovat tervetulleita hyödyntämään kirjastoa aktiivisesti koko oppilaiden koulupolun ajan. 

Lukudiplomi

Kaipaatko työkalua, jolla kannustaa oppilaita säännölliseen lukemiseen? Suosittelemme Lukudiplomia!

Kirjastokortti

Kirjastokortti kuuluu jokaisen oppilaan työkalupakkiin. Oppilas voi saada kirjastokortin joko käymällä kirjastossa yhdessä vanhemman kanssa tai tuomalla kirjastoon vanhemman täyttämän korttihakemuksen. Mikäli useampi oppilas on vailla kirjastokorttia ja haluat hoitaa asian kuntoon kirjastovierailun yhteydessä, otathan etukäteen yhteyttä kirjastoon.

Korttihakemus omaan kirjastokorttiin

Voit hankkia luokalle myös yhteisen kirjastokortin. Kortti voidaan tehdä kirjastokäynnin yhteydessä – muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi.  

Keskustakirjasto Oodin palvelut kouluille

Lasten ja nuorten Oodi 
https://www.oodihelsinki.fi/

Kuva: Helsingin kaupunki / Maarit Hohteri