Rivien välistä -vinkkaustapahtuma 7.luokille

Rivien välistä -vinkkaustapahtuma kutsuu kaikki helsinkiläiset 7.-luokat lukemisen ja kirjavinkkien pariin loppusyksystä 2023.

7. luokille suunnattu RIVIEN VÄLISTÄ-vinkkaustapahtuma järjestetään 31.10.-24.11., ja oppilaat pääsevät tutustumaan kirjoihin kulttuuritaloissa eri puolilla Helsinkiä. Tapahtumapaikat ovat Vuotalo, Stoa, Malmitalo, Oodi (kino Regina), Kanneltalo ja Maunula-talo. Ryhmät voivat valita vapaasti, mihin tilaisuuteen osallistuvat.

Rivien välissä -esityksiä on kaksi, joista ryhmät voivat valita:

Ei kirjat lukemalla lopu! - kirjavinkkejä musiikilla ja kuvilla höystettynä  
Tässä perinteisemmässä kirjavinkkauksessa esitellään laaja kattaus kirjoja. Jokaiselle löytyy varmasti jotain! Kirjojen esittelyssä on apuna liikkuvaa kuvaa ja musiikkia, eli kirjan maailmaan pääsee ehkä hieman syvällisemmin sisään.  

Kaamea keskiviikko 
Mustanhumoristinen kirjavinkkausnäytelmä iskee silmää suositulle Netflix-sarjalle. Sarkastinen ja synkkäsieluinen Keskiviikko joutuu syytetyksi, kun vaarallinen maaginen loitsukirja katoaa. Keskiviikko alkaa tutkia tapausta ja kohtaa samalla uusia ystäviä ja kuolettavia vihollisia. 

Esityksen aikana näyttelijät vinkkaavat nuortenkirjoja eri genreistä jännityksestä kauhuun ja romantiikasta fantasiaan. Draaman keinojen lisäksi esitys hyödyntää videoita. Kirjavinkkausnäytelmän taustavoimina on kirjallisuuden ja draaman ammattilaisia. 

Vinkkaustapahtuman kokonaiskesto on 60minuuttia, mikä pitää sisällään kirjojen vinkkauksen sekä lainaamiseen käytettävän ajan. Lainaus toteutetaan samassa tilassa esityksen kanssa, ja pelattavissa on samaan aikaan kirjoihin liittyvä Seppo.io-peli oppilaiden omilta laitteilta.  

Ilmoittautuminen kaikkiin tapahtumiin alkaa 2.10. ja sulkeutuu 14 päivää ennen kutakin esitystä. Ilmoittautuminen esityksiin tapahtuu kultus.fissä.

Tutustu esitysten kirjalistoihin täältä.

Lisätietoja iri.myller@hel.fi ja hanne.korpelainen@hel.fi

Kuva: Suad Kamardeen Unsplash